Beskedent overskud i det nye Kompetera

År 1 efter krakket i i2i endte med et lille overskud for den genopstandne hardwareforhandler Kompetera.

»Jeg havde nok forventet et resultat, der var en halv million kroner bedre. Men som markedet ser ud og med de opstartsomkostninger, vi har haft, kan man på den anden side heller ikke tillade sig at være utilfreds.«

Sådan lyder kommentaren fra direktør Carsten Weis, til det første årsregnskab efter at infrastrukturforhandleren Kompetera i december 2009 blev genstartet på ruinerne af det krakkede i2i.

Ud af en omsætning på godt 70 millioner kroner, lød resultatet før skat på beskedne 288.000 kroner, og det er altså kun lige akkurat nok til at få mundvigene til at vende op ad hos Kompetera-direktøren. Han forventer dog, at resultatet i indeværende år bliver en del bedre end 2010.

I foråret blev der rejst tvivl om gyldigheden af Kompeteras kvalifikation til at levere unde SKI-aftalen for computere, servere, storage og backup. Det fik i en kort periode leverancerne til offentlige kunder til at gå i stå uden at det dog ifølge Carsten Weis vil påvirke 2011-resultatet nævneværdigt.

Tværtimod forventer han senere i år at kunne udvide den nuværende bemanding på 16 ansatte med yderligere fire til seks sælgere og teknikere. Af samme årsag rykkede Kompetera så sent som i sidste uge teltpælene op og er flyttet fra sin hidtidige Hellerup-adresse til større lokaler i Gladsaxe, som også giver mere lagerplads.

»Men det er ikke nemt for tiden. Det er et hårdt marked, og man kan jo ikke slå op i en avis uden at der står noget om krise og at USA går konkurs. Det skaber usikkerhed hos kunderne,« slutter Carsten Weis.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.