Artikel top billede

Elgiganten ud med trecifret millionoverskud

Webbutikken fylder stort hos retailgiganten, som på baggrund af en omsætningsstigning på 16 procent har taget markedsandele i et kriseramt marked.

117 millioner kroner før skat står der på bundlinen hos Elgiganten i selskabets netop offentliggjorte regnskab for 1010/11. Overskuddet er genereret på baggrund af en omsætning på 3,4 milliarder kroner. Det er en omsætningsstigning på 16 procent i forhold til sidste års omsætning på 2,9 milliarder kroner.

Efter skat ender årets overskud på 88 millioner kroner mod sidste års overskud på 175 millioner kroner. Den store forskel skyldes at Elgiganten sidste år udnyttede et skattemæssigt underskud, der pumpede efterskat-overskuddet op med 64 millioner kroner.

Det gode resultat i det seneste regnskab tilskriver Elgigantens direktør Jesper Boysen blandt andet et kraftigt fokus på Elgigantens hjemmeside, som i dag står for mere end ti procent af selskabets omsætning.

»Man kan næppe kalde os et selskab i krise. Det er gået hamrende godt for Elgiganten: Vi har næsten klaret at sænke vores omkostninger i samme takt, som marginerne er faldet,« siger Jesper Boysen, der uden at skamme sig kalder Elgiganten for en velsmurt maskine.

Overskuddet er dog ikke steget i samme takt, som omsætningen. Det indrømmer Jesper Boysen blankt.

»Vi har haft en væsentlig satsning på nettet. Det koster penge, og det er årsagen til, at vi ligger på niveau med sidste års overskud. Det viser, at vi er indstillet på at gøre de nødvendige tiltag, for at få den volumen vi ønsker os,« lyder det selvsikkert fra Jesper Boysen.

Elgiganten fortsætter ifølge Jesper Boysen kursen i det nye regnskabsår. Der er netop blevet åbnet en ny butik i Silkeborg. På torsdag åbner en ny butik i Viborg.

»Til november lukker vi vores butik i Aalborg for at åbne en helt ny lige ved siden af. Det bliver Jyllands største Elgiganten,« fortæller Jesper Boysen.

De største trusler i fremtidens marked ser Elgiganten ikke længere blandt de fysiske konkurrenter. Jesper Boysen er langt mere fokuseret på konkurrenterne på nettet, så det bliver også der, hvor Elgiganten fortsat vil gå målrettet efter vækst.

»Vi har en hjemmeside, der vækster kraftig, og vi er meget fokuserede på at gøre de rigtige ting og tiltag på nettet. Det har vi lagt en plan for. Vi ser det som vores opgave, at skabe samspil mellem nettet og de fysiske butikker. Man skal kunne komme i kontakt med os enten på nettet, i telefon eller i den fysiske butik. Det er helt sikkert en meget ambitiøs øvelse, som vi tror på kan lykkes for os,« siger Jesper Boysen.

Elgigantens direktør forventer, at omsætningen vil fortsætte med at stige, men at overskuddet i kroner næste år kommer til at ligge på niveau med i år.

»Vi har fortsat en satsning på nettet og det koster,« konstater Jesper Boysen.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.