Artikel top billede

Elgiganten ud med trecifret millionoverskud

Webbutikken fylder stort hos retailgiganten, som på baggrund af en omsætningsstigning på 16 procent har taget markedsandele i et kriseramt marked.

117 millioner kroner før skat står der på bundlinen hos Elgiganten i selskabets netop offentliggjorte regnskab for 1010/11. Overskuddet er genereret på baggrund af en omsætning på 3,4 milliarder kroner. Det er en omsætningsstigning på 16 procent i forhold til sidste års omsætning på 2,9 milliarder kroner.

Efter skat ender årets overskud på 88 millioner kroner mod sidste års overskud på 175 millioner kroner. Den store forskel skyldes at Elgiganten sidste år udnyttede et skattemæssigt underskud, der pumpede efterskat-overskuddet op med 64 millioner kroner.

Det gode resultat i det seneste regnskab tilskriver Elgigantens direktør Jesper Boysen blandt andet et kraftigt fokus på Elgigantens hjemmeside, som i dag står for mere end ti procent af selskabets omsætning.

»Man kan næppe kalde os et selskab i krise. Det er gået hamrende godt for Elgiganten: Vi har næsten klaret at sænke vores omkostninger i samme takt, som marginerne er faldet,« siger Jesper Boysen, der uden at skamme sig kalder Elgiganten for en velsmurt maskine.

Overskuddet er dog ikke steget i samme takt, som omsætningen. Det indrømmer Jesper Boysen blankt.

»Vi har haft en væsentlig satsning på nettet. Det koster penge, og det er årsagen til, at vi ligger på niveau med sidste års overskud. Det viser, at vi er indstillet på at gøre de nødvendige tiltag, for at få den volumen vi ønsker os,« lyder det selvsikkert fra Jesper Boysen.

Elgiganten fortsætter ifølge Jesper Boysen kursen i det nye regnskabsår. Der er netop blevet åbnet en ny butik i Silkeborg. På torsdag åbner en ny butik i Viborg.

»Til november lukker vi vores butik i Aalborg for at åbne en helt ny lige ved siden af. Det bliver Jyllands største Elgiganten,« fortæller Jesper Boysen.

De største trusler i fremtidens marked ser Elgiganten ikke længere blandt de fysiske konkurrenter. Jesper Boysen er langt mere fokuseret på konkurrenterne på nettet, så det bliver også der, hvor Elgiganten fortsat vil gå målrettet efter vækst.

»Vi har en hjemmeside, der vækster kraftig, og vi er meget fokuserede på at gøre de rigtige ting og tiltag på nettet. Det har vi lagt en plan for. Vi ser det som vores opgave, at skabe samspil mellem nettet og de fysiske butikker. Man skal kunne komme i kontakt med os enten på nettet, i telefon eller i den fysiske butik. Det er helt sikkert en meget ambitiøs øvelse, som vi tror på kan lykkes for os,« siger Jesper Boysen.

Elgigantens direktør forventer, at omsætningen vil fortsætte med at stige, men at overskuddet i kroner næste år kommer til at ligge på niveau med i år.

»Vi har fortsat en satsning på nettet og det koster,« konstater Jesper Boysen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere