Artikel top billede

Alle folketingsmedlemmer får iPads

Medlemmerne af Folketinget skal have iPads ved siden af deres nuværende iPhones. Flere andre parlamenter sværger til Apple-tabletten.

Arbejdet i den lovgivende magt vil fremover blive udført med en iPad som bærende teknologisk fundament.

Den nyvalgte formand for Folketinget, Mogens Lykketoft, og resten af præsidiet, skal i dag tage beslutning om indkøb og fordeling af iPads til alle 179 medlemmer af Folketinget. Det oplyser Folketingets it-afdeling til ComON.

Alt tyder på, at forslaget bliver vedtaget. Mogens Lykketoft har tidligere udtrykt sin begejstring for iPads. Der vil også være mange udviklingsmæssige fordele i at vælge netop Apples tabletter. Politikerne har i forvejen har iPhones som arbejdstelefon.

Opdateret 13.10.11: Beslutningen blev vedtaget. De første iPads udleveres i december.

Tvang i Holland

I det hollandske parlament bliver politikerne i øjeblikket tvunget væk fra papir og over på iPads.

Det konsekvente hop fra papir til iPad skulle være det første af sin art i Europa. Politikerne skal specifikt spørge om en papirudgave af deres arbejdsdokumenter. Ellers vil alt blive distribueret digitalt til tavle-computerne.

Der er udviklet en speciel app, som politikerne skal bruge, skriver CNN. Her har de adgang til mødenotater, lovforslag, kalender og så videre.

To uger inde i eksperimentet er der grundlæggende tilfredshed at spore, påstår senatets formand.

IPad i nord

I Norge har man for længst besluttet at kaste kærligheden over Apples iPad. Computeren, eller nettbrettet, som det hedder på de kanter, bliver uddelt i disse dage til samtlige folkevalgte. Også i Norge er der lavet en speciel brugerflade til at samle alle arbejdsrelaterede filer på iPaden.

I Norge er iPad-brug ikke obligatorisk, men stort set alle har takket ja tak til den alligevel. De får lov til at beholde deres almindelige computere. IPaden er kun tænkt som et redskab til at tjekke mails, læse aviser og dokumenter.

Snorre Valen fra Socialistisk Folkeparti er en af dem, der glæder sig.

"Vi har et vanvittigt papirforbrug i Stortinget. Jeg river mig i håret over det hver dag. Vi har brug for et digitalt system til dokumenter og mødereferater. Det her kunne hjælpe," siger han til E24.no.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
CPR-numre, mailadresser eller sundhedsdata: Hver eneste lækket oplysning koster nordiske virksomheder næsten 900 kroner
Norden er langsom til at rydde op efter datalækager. Og så koster det 16,5 millioner kroner per databrud, viser ny undersøgelse. Det betyder, at nordiske virksomheder i snit betaler næsten 900 kroner per lækket oplysning.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.