Nu kan du se TV 2 Sputnik på din iPad

Nu er det muligt at se TV 2's webtv-tjeneste på sin iPad. App'en er fed, men den har også nogle mangler. Læs vores vurdering her.

Overskueligt katalog trods mangler

TV 2 Sputnik har været længe undervejs med en app til iPad, der gør det endnu nemmere at se TV 2-programmer på farten. Men torsdag blev den frigivet, og vi har naturligvis prøvet den af.

App'en hentes gratis i App Store på iPad'en. Du skal dog være betalende bruger på Sputnik for at kunne se indholdet.

Et Sputnik-abonnement giver dig dog adgang til Sputnik både på iPad, computeren og på dit Sony internet-tv.

App'en fungerer upåklageligt - og den er en velkommen nyhed, der dog har nogle mangler.
 
Overskueligt katalog trods mangler
TV 2 Sputnik har over tiden fået et par ansigtsløftninger, og i dag fremstår tjenesten med et enormt katalog af TV 2-programmer tilgængelige på nettet.
Der skal gives pluspoint for menuen. Det er meget overskueligt at bladre rundt i kataloget og finde det program, du har lyst til at se.

Desværre følger hele kataloget fra web-versionen ikke med, når du åbner Sputnik på iPad.

En del af TV 2's populære programmer på Sputnik er de udenlandske serier som Desperate Housewives og Lie To Me. Men da rettighederne til disse er begrænsede, kan TV 2 ikke umiddelbart overføre indholdet til andre platforme end web.

Det vil sige, at du foreløbig må undvære de fleste udenlandske programmer på iPad, ligesom det er tilfældet på Sputnik på Sony internet-tv.

Du må også foreløbig leve med, at det kun er de igangværende sæsoner af programserierne, der er tilgængelige. Eksempelvis kan du kun se de nyeste udsendelser af Danmark Ifølge Bubber, Dagens Mand og så videre.

Dette har TV 2 valgt på baggrund af popularitet. Da de nyeste programmer er mest populære, bliver de rullet ud først.

TV 2 oplyser dog, at de med tiden håber på at kunne rulle et bagkatalog ud, der er lige så stort som i web-versionen.

Kigger vi på live-tv, mangler vi desværre også en del. Lige nu er det kun TV 2 News, der er tilgængelig live. De andre TV 2-kanaler skulle dog være på vej, men en nøjagtig tidshorisont findes endnu ikke. TV 2 oplyser dog til PC World, at det forventes at være "snart".

Problemfri streaming er et stort plus

Sputnik er nået rigtig langt siden de tidlige versioner for år tilbage, da afspilning kunne være trægt, hvis ikke du havde din Windows Media Player indstillet helt nøjagtigt.

I dag er der åbnet for både pc, mac og Sony internet-tv, og afspilning er blevet meget lettere. Det er det også på iPad.

Faktisk oplevede vi slet ingen udfald i streamingen på hverken livesignalet fra News eller ved afspilning af programmer fra arkivet. Ved vores test var iPad'en koblet på en Wi-Fi-forbindelse med en hastighed på cirka 10 megabit per sekund.

Der er heller ingen problemer med forsinkelser, når du "klikker" dig rundt i app'en.

Det er ligeledes problemfrit at skifte mellem normal visning og fuldskærmsvisning på iPad. Har du ikke programmet kørende i fuld skærm, bliver andre programmer i serien foreslået neden under billedet, så du hurtigt kan skifte program, hvis du vil.

På alle udsendelser, inklusive live-kanalen News, er der et lille ikon over play-knappen, hvor du kan "spole" 30 sekunder tilbage.

Vil du hellere selv være herre over, hvor langt du vil spole, er der en scroller i toppen af billedet. Det går i øvrigt fuldstændig smertefrit at rykke cursoren frem og tilbage i en udsendelse, afspilningen fungerer stadig helt fint uden forstyrrelser.

Det ville måske bare være smartere, hvis denne scroller befandt sig i bunden sammen med afspilningsknapperne og lydstyrken. I første omgang overser du nemlig let, at den gemmer sig oppe øverst på skærmen.

Billedet er i en rimelig kvalitet. Det er ikke prangende, men det svarer til den kvalitet, du kan se på web-versionen af Sputnik. 

Da iPad-skærmen er noget mindre end de flestes computerskærme, generer det slet ikke, at billedet til tider kan virke lidt grynet.

Ingen film

Vi havde virkelig glædet os til muligheden for at leje film på iPad'en, som vi kender det fra Sputnik på computeren.

Men ak. Denne feature er ikke en del af Sputnik-app'en, og der er heller ingen aktuelle planer om, at det skal blive det.

Filmlejen på Sputnik er udbudt af YouSee, så der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed, for at det vil kunne lykkes. Men derfor er det nu alligevel en funktion, vi virkelig mangler.

Hvis du i forvejen er vant til at bruge Sputnik på computeren og dermed kender til det store filmudvalg, er det en ærgerlig fornemmelse at erkende, at det ikke kan lade sig gøre på den ultramobile iPad.

iPhone kommer snart, Android må vente

Sputnik kommer til at indtage app-markedet langsomt. Lige nu er app'en kun tilgængelig via iPad.
Næste release er til iPhone, og den forventer TV 2 at have klar inden for et par måneder.

Hvornår Android-brugere kan få lov at blive medlemmer af Sputnik-klubben på telefoner og tablets, ved TV 2 endnu ikke med sikkerhed. Men TV 2 oplyser til PC World, at det sandsynligvis bliver i løbet af 2012.

Alt i alt er Sputnik på iPad en rigtig god oplevelse.

På mange måder er det meget lettere at navigere rundt i Sputniks univers på iPad frem for på computeren, og afspilningen fungerer helt upåklageligt, men vi savner til gengæld det store udvalg af programmer, som web-versionen tilbyder.

Derudover vil det være et stort plus, hvis muligheden for at leje film bliver tilgængelig på iPad. Filmlejen savner vi især, og det er virkelig synd.

Vi håber på mere indhold og film i den ellers rigtig fede app. Og så glæder vi os til at dele oplevelsen med iPhone og Android.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere