Artikel top billede

Hvem ejer Fremskridtspartiet.dk - Fremskridtspartiet eller Fremskridtspartiet?

Klagenævnet for Domænenavne reduceret til politisk smagsdommer.

Fremskridtspartiet har siden 70'erne været kilde til spektakulære interne diskussioner udspillet til offentlig skue. Den egenskab har partiet stadig, selv om partiet kæmper for sin overlevelse.

Den seneste sag udspiller sig i Klagenævnet for Domænenavne.

To fløje i partiet er røget i totterne på hinanden, og den slåskamp er klagenævnet nu blevet en part i. For at finde den rette ejermand af domænerne Fremskridtspartiet.dk og Frp.dk har klagenævnet fået den ekstentielle opgave at finde ud af, hvem der rent faktisk udgør Fremskridtspartiet - for det kan de tilbageværende partifæller åbenbart ikke selv blive enige om.

Efter eksklusioner og skænderier eksisterer der i dag reelt to Fremskridtspartier.

Men hvem ejer så partiets domæner?

Vi er Fremskridtspartiet. Nej, vi er Fremskridtspartiet.
Krydret med samarbejdsvanskeligheder og to forskellige holdninger til indvandring og skattepolitik er der opstået to fløje i Fremskridtspartiet. Den såkaldte Brusgaard-fløj, der blandt andre tæller de tidligere folketingsmedlemmer Niels Højland (nuværende landsformand) og Ove Jensen.
Den modsatte Glistrupfløj tæller tre regionsformænd, blandt andet Lars Egmose fra Sydfyn. De to parter kalder sig begge for Fremskridtspartiet - men råder henholdvis over Fremskridtspartiet.dk og Frp.dk.

Klagenævnet for Domænenavne har nu afgjort, at retten til at kalde sig Fremskridtspartiets ledelse og retten til domænerne tilfalder den fraktion, som tæller de tidligere folketingsmedlemmer.

Det undrer Lars Egmose, der tilhører den modsatte fløj, og som også kalder sig for partiets landsformand.

"Jeg går ud fra, at domæneklagenævnet lægger til grund, at et flertal i den gamle hovedbestyrelse har retten på deres side. Men foreningsretsligt så sker der det, at der på et tidspunkt ekskluderes tre personer fra hovedbestyrelsen, der består af syv personer. Og partiets vedtægter siger, at der skal være fem hovedbestyrelsesmedlemmer til at beslutte eksklusioner og indkalde ekstraordinære generalforsamlinger. De har aldrig kunne manifestere fem personer, for de var jo kun fire," siger Lars Egmose til ComON.

Derfor mener hans fløj ikke, at den oprindelige hovedbestyrelses beslutninger længere har validitet.

"Formanden har jo også selv sagt i 2010, at der ikke længere er nogle betalende medlemmer af Fremskridtspartiet. Og hvis der ikke er nogen medlemmer, så er der jo heller ikke en kapabel ledelse."

Det har klagenævnet dog ikke givet ham ret i. Nævnet lægger vægt på, at den oprindelige bestyrelse er gyldig.

Sagen forplumres yderligere af, at det er Lars Egmoses støtter - altså den fløj der ikke længere har retten til domænerne - der har fået Valgnævnets tilladelse til at indsamle underskrifter med henblik på at gøre Fremskridtspartiet stemmeberettiget igen. Og det er også den fløj, der har patent på varemærkerne "Frp" og "Fremskridtspartiet" hos Patent- og Varemærkestyrelsen.

DK Hostmaster har låst domænet

I mudderkastningen mellem fløjene i Glistrups gamle parti er DK Hostmaster også blevet ramt og inddraget i diskussionen.

"Udbryderne" - eller Glistrupfløjen - mener, at DK Hostmaster har overtrådt sine egne regler ved sidste år at ændre adresse- og kontaktoplysninger på Fremskridtspartiet.dk, så kontrollen tilfaldt personer i den modsatte gruppe i partiet. DK Hostmaster har siden fastfrosset oplysningerne på grund af den åbenlyse strid.
Den klage har Klagenævnet for Domænenavne afvist i en separat klage (pdf).

De to ender af Fremskridtspartiet har haft parallelle landsmøder sidste år og i år. Til sammen med cirka 60 deltagere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.