Artikel top billede

McDonalds-kampagne kan fuppes med fløjt, klip og skæve fotografier

McDonalds er ovenud tilfreds med sin scanner-kampagne, selv om det er let at snyde sig til mønter.

McDonalds har sendt danskerne på digital skattejagt efter vituelle mønter, der kan veksles til gratis mad.

Men skattejægerne behøver ikke at anstrenge sig særligt for at lege med.
Det er nemlig yderst let at snyde systemet.

Systemet er et af de første af sin slags, hvor firmaer forsøger at udnytte smartphone-universet i stor stil og smelte online- og offline-livet sammen. Det er bygget op omkring QR-lignende koder, som skal findes i McDonald's reklamer i aviser og videoer. Dem skal man finde og scanne.

Men der gik ikke mange timer, før de første forsøg på at fuppe systemet dukkede op.

Det er for eksempel muligt at scanne den samme kode to gange ved at tage det første billede med telefonen på højkant og så dreje den 90 grader og tage et vertikalt billede.
Lydscanneren, der egentlig skal fodres med en korrekt McDonalds-lyd, kan fuppes til at udlevere en virtuel mønt, hvis man nynner eller mumler lidt i mikrofonen.

En hurtig udvikler har også lavet applikationen McFusk, der angiveligt kan skabe uendelige koder med et museklik, mens andre i bedste Jørgen Clevin-stil har klippet deres kodegenerator i papir.

Enkelte brugere samler og deler også koder, så man hurtigt kan samle dem sammen uden at trække i Indiana Jones-klunset og tage på opdagelse.

Over 150.000 coins hentet

Men de mange forsøg på at omgå systemet og snyde sig til et gratis mellemmåltid bliver begrænset af et dagligt loft på fire mønter per person.
Flere skriver på nettet, at de kan snyde begrænsningen ved at pille ved deres telefons DNS. Men det bekymrer ikke McDonalds, der i dag har travlt med at fejre titlen som landets bedste arbejdsplads.

"Der findes nogle sjove måder at lege med systemet på, og selvfølgelig følger vi lidt med i, hvad der bliver skrevet derude, men vi kan ikke se nogle uregelmæssigheder herfra," siger Sara Helweg-Larsen kommunikationsdirektør i McDonald's Danmark.

Over 50000 danskere har på en uge hentet en McDonald's-scanner til deres smartphone. De har tilsammen hentet 156.000 "coins", hvilket vil svare til tre per person. Så kommunikationsdirektøren mener ikke, at nogen har haft held til at malke systemet.

Omvendt kunne det tyde på, at burgerkæden helt bevidst har lavet kapagnen så let at manipulere med, at det ville være med til at skabe omtale.

"Nej, det har vi ikke. Men vi har ikke ønsket at gøre det teknisk svært at bruge appen. Det skal være så let som muligt, så vi kan nå ud til hele Danmark," siger Sara Helweg-Larsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere