Artikel top billede

Dansk film-pirat gik i svensk net: Fik erstatningskrav på 300.000 kr.

Som eneste medlem af en 200-mand stor release-gruppe risikerer en dansker nu at blive idømt erstatning for piratkopiering.

Et dansk medlem af en gruppe af filmpirater, en såkaldt release-group, venter i disse dage på en dom ved retten i Nykøbing F.

Retten har behandlet en sag anlagt af RettighedsAlliancen, som mener at have fanget en filmpirat i den lidt tungere klasse.

Manden er ifølge RettighedsAlliancens advokat Mads Jørgensen medlem af releasegruppen Afterdark - en mere eller mindre lukket gruppe af filmpirater. Sagen blev første gang omtalt på ComON i sidste uge.

For at have delt nyere copyrightbeskyttede film med de øvrige medlemmer af gruppen - og måske viderebragt dem til andre uden for gruppen - skal manden betale en samlet sum på 300.000 kroner, mener RettighedsAlliancen.

Mandens advoakt Per Overbeck siger til ComON, at det beløb er alt for højt, men ønsker iøvrigt ikke at udtale sig om sagen, før der er faldet dom.

Ifølge Mads Jørgensen fik RettighedsAlliancen fat på manden gennem et tip fra foreningens svenske kolleger, der havde undersøgt Afterdark og gruppens cirka 200 medlemmer.

Danskeren er dog foreløbigt den eneste af medlemmerne, der er får en sag på halsen. RettighedsAlliancens svenske kolleger er nemlig ikke gået videre med sagen, fortæller Mads Jørgsen.

Kravet mod den danske pirat udgøres af et erstatningskrav på 200.000 kroner og et vederlagskrav på 100.000 kroner.

"Vederlaget er det krav, der opgøres efter hvor meget han skulle have betalt, hvis han havde spurgt om lov.

Erstatningskravet opgøres efter, hvad man mener, der er af yderligeree skade, som for eksempel tab af goodwill," forklarer han.

Hvorvidt releasegruppens piratkopierede film blev videresendt til et større forum vides ikke.

Dommen i sagen afsiges begyndelsen af december.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?