Artikel top billede

Enorme Norriq-tab forud for Martinsen-fyring

En række spektakulære underskud kan være en del af forklaringen på fyringen af Norriq-direktør Bo Martinsen. Men indtil videre holder bestyrelsen lav profil.

Bo Martinsen, der netop er blevet fyret fra jobbet som øverste chef for ERP-koncernen, står som "CEO & Founder" i forhold til Norriq, når han bliver præsenteret både på Norriqs egne hjemmesider og i sin Linkedin-profil.

Men selv om Martinsen er stifter af Norriq, har ejerskabet altid været placeret i Thorshavn, og det var de færøske ejere, der torsdag valgte at afskedige Bo Martinsen med bestyrelsesformand Peter Theill som skarpretter.

En afskedigelse, der forekommer både dramatisk og voldsom, og som har sat mange spekulationer i gang.

Bestyrelsen har været meget fåmælte om grunden til, at ejerne nu mente, at Martinsen måtte ud.

Et oplagt sted at lede efter - i hvert fald en del af forklaringen - er i Norriqs regnskab. For samtidig med at Bo Martinsen med store armbevægelser har bygget Norriq op til at være et betragteligt Microsoft-hus, er regnskaberne blevet farvet rødt med spektakulære underskud.

Ser man på de sidste tre års resultater i Norriq Holding, viser resultatet for koncernen før skat et underskud på 147 millioner kroner over de sidste tre år for selskabet.

Med til den historie hører købet af hardwareforhandleren Norriq Netpartner, der rent regnskabsmæssigt har været en af de store skurke hos Norriq.

Netpartner har over de sidste tre år haft et underskud før skat der løber op på 64 millioner kroner.

Bo Martinsen har hele tiden fastholdt, at købet af Netpartner har været vigtigt for Norriq, men han har også erkendt, at det har belastet selskabet.

"Vi har taget nogle tæsk for integrationen af Norriq Netpartner. Det er lykkedes for os at vende udviklingen, men vi må erkende, at det ikke er gået så stærkt som forventet," sagde Bo Martinsen til CRN i februar 2010.

Her i 2011 har Bo Martinsen understreget at tingene som han ser dem, går i den rigtige retning. I forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for 2010, var Martinsen meget optimistisk for fremtiden.

"Resultatet for i år (2010 red.) er slet ikke prangende, når vi har som mål at ligge på en indtjening mellem ti og femten procent af vores omsætning. Det er der, vi er på vej hen. Vi fokuserer på budgetterne, som vi synes ser rigtigt godt ud," sagde Martinsen til CRN så sent som i juni i år.

Med Bo Martinsens fyring er der måske et signal om, at den optimistiske holdning Martinsen kom med i sommer ikke holdt stik. Men det svar kommer senest, når Norriq offentliggør sit næste regnskab til næste sommer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere