Artikel top billede

Enorme Norriq-tab forud for Martinsen-fyring

En række spektakulære underskud kan være en del af forklaringen på fyringen af Norriq-direktør Bo Martinsen. Men indtil videre holder bestyrelsen lav profil.

Bo Martinsen, der netop er blevet fyret fra jobbet som øverste chef for ERP-koncernen, står som "CEO & Founder" i forhold til Norriq, når han bliver præsenteret både på Norriqs egne hjemmesider og i sin Linkedin-profil.

Men selv om Martinsen er stifter af Norriq, har ejerskabet altid været placeret i Thorshavn, og det var de færøske ejere, der torsdag valgte at afskedige Bo Martinsen med bestyrelsesformand Peter Theill som skarpretter.

En afskedigelse, der forekommer både dramatisk og voldsom, og som har sat mange spekulationer i gang.

Bestyrelsen har været meget fåmælte om grunden til, at ejerne nu mente, at Martinsen måtte ud.

Et oplagt sted at lede efter - i hvert fald en del af forklaringen - er i Norriqs regnskab. For samtidig med at Bo Martinsen med store armbevægelser har bygget Norriq op til at være et betragteligt Microsoft-hus, er regnskaberne blevet farvet rødt med spektakulære underskud.

Ser man på de sidste tre års resultater i Norriq Holding, viser resultatet for koncernen før skat et underskud på 147 millioner kroner over de sidste tre år for selskabet.

Med til den historie hører købet af hardwareforhandleren Norriq Netpartner, der rent regnskabsmæssigt har været en af de store skurke hos Norriq.

Netpartner har over de sidste tre år haft et underskud før skat der løber op på 64 millioner kroner.

Bo Martinsen har hele tiden fastholdt, at købet af Netpartner har været vigtigt for Norriq, men han har også erkendt, at det har belastet selskabet.

"Vi har taget nogle tæsk for integrationen af Norriq Netpartner. Det er lykkedes for os at vende udviklingen, men vi må erkende, at det ikke er gået så stærkt som forventet," sagde Bo Martinsen til CRN i februar 2010.

Her i 2011 har Bo Martinsen understreget at tingene som han ser dem, går i den rigtige retning. I forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for 2010, var Martinsen meget optimistisk for fremtiden.

"Resultatet for i år (2010 red.) er slet ikke prangende, når vi har som mål at ligge på en indtjening mellem ti og femten procent af vores omsætning. Det er der, vi er på vej hen. Vi fokuserer på budgetterne, som vi synes ser rigtigt godt ud," sagde Martinsen til CRN så sent som i juni i år.

Med Bo Martinsens fyring er der måske et signal om, at den optimistiske holdning Martinsen kom med i sommer ikke holdt stik. Men det svar kommer senest, når Norriq offentliggør sit næste regnskab til næste sommer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere