Artikel top billede

Konica Minolta i slagsmål om kundedata

Kopiproducenten mørkelægger sag, hvor en tidligere medarbejder mistænkes for at misbruge kundeoplysninger.

En tidligere medarbejder hos Konica Minolta er ifølge CRNs oplysninger under mistanke for at have kopieret dokumenter med oplysninger om kopiproducentens danske kunder. Sagen involverer også Konica Minoltas konkurrent Xerox, som bekræfter, at man er orienteret om sagen.

Den pågældende medarbejder kom tidligere i år til Konica Minolta fra et job hos en Xerox-forhandler. Samarbejdet ophørte dog efter kun et par måneders ansættelse, hvorefter medarbejderen vendte tilbage til sit gamle job.

Kort efter opdagede Konica Minolta ifølge CRNs oplysninger, at den tidligere medarbejder havde kopieret producentens såkaldte MIF-lister (MIF: Machines In Field, red.) med oplysninger om hvilke slutkunder, der har installeret maskiner fra Konica Minolta.

Konica Minolta har efterfølgende sat flere advokater på sagen, og har bedt den tidligere medarbejder om en forklaring, ligesom Konica Minoltas ifølge flere kilder har truet med at kræve et større millionbeløb i erstatning.

Hos Xerox Danmark bekræfter kanalchef Kirsa Christensen, at hun for godt en uge siden er blevet orienteret om, at der er et udestående mellem Konica Minolta og en medarbejder hos en af Xerox' partnere. Hun ønsker dog ikke at kommentere sagens detaljer.

»Sagen er meget ny for os, og vi tager den meget alvorligt, men vi har endnu ikke set nogen beviser fra Konica Minolta. Men vores advokat er orienteret, ligesom vi har taget kontakt til vores partner. Det handler jo om etik, og det kan i sidste ende få konsekvenser, men det vil vi tage stilling til, når vi har flere detaljer,« siger Kirsa Christensen.

Det har trods gentagne henvendelser ikke været muligt at få en kommentar fra Konica Minoltas direktør Martin Rahbek.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere