Artikel top billede

Krisen giver røde tal hos Fona

Øget salg af computere er ikke nok til at redde året for Fona, som må notere sit første underskud i en årrække.

Den økonomiske krise får forbrugerne til at holde på pengene, og det rammer butikskæden Fona, som for første gang i mange år må notere et underskud. Før skat fik Fonas moderselskab F Group i 2010/2011 et minus på knap tre millioner kroner mod et overskud året før på 30 millioner kroner.

Selskabets ledelse betegner resultatet som ikke tilfredsstillende og forklarer det pauvre resultat med tilbagegang især indenfor salg af radio/tv-udstyr. Omvendt har salget af computere og tilbehør ifølge ledelsen været stigende.

Det er ikke første gang, at Fona må notere tilbagegang. De seneste fire år er omsætningen faldet støt og ligger nu på 1,9 milliarder kroner, hvor man tilbage i 2006/2007 omsatte for mere end 2,2 milliarder.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Fonas administrerende direktør Michael Kjær. Men ifølge regnskabet har Fona »iværksat tiltag«, der skal vende udviklingen og øge omsætningen igen, ligesom man vil gennemføre »omkostningsbesparelser«. Desuden arbejder selskabet på at finde mere attraktive adresser til sine mere end 60 butikker rundt om i landet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere