Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Otte-fordobling af IFPI-takster kvæler norsk netradio

Den norske radio NRK lukker sin net-afspiller og fjerner on-demand-radio på grund af twist med IFPI. DR frygter ikke samme skæbne.

IFPI i Norge og NRK er blevet så uenige, at nordmænd skal se frem til markant mindre musik, når de bruger deres nationale tv- og radiostation. 

Konflikten betyder, at radioudsendelser ikke længere kan genlyttes på nettet i on demand-udgave, og at NRK ikke længere må vise musikvideoer i tv-programmer uden først at spørge om lov.

Lige før nytår slettede NRK næsten samtlige podcasts som følge af strandede forhandlinger med IFPI.

Uenigheden bunder i radiostationens brug af musik i sine udsendelser på nettet.

Derfor skændes de

Den største årsag til uenigheden skyldes, at NRK har planer om at lave mange nye digitale tiltag. Blandt andet en opdateret netbaseret tv- og radio-player til smartphones og browsere.
IFPI mener, at det vil få antallet af "digitale" lyttere til at stige markant, og derfor skal taksterne stige.

NRK hævder, at stationen kan se frem til prisstigninger på 800 procent i 2014, hvis de skal spise IFPIs udspil.
IFPI ønsker ikke at sætte tal på de lukkede forhandlinger, men bekræfter, at der er tale om en større stigning fra 2010 til 2011 end normalt.

NRK mener, at det nuværende prisniveau svarer til det, som findes i Danmark og Sverige. Men IFPI i Norge mener, at de kommer til at give NRK særbehandling i forhold til kommercielle udbydere, hvis priserne ikke sættes op.

Ikke i Danmark

ComON har spurgt DR, om en lignende uenighed er på vej i Danmark. Erik Nørgaard Graversen, redaktør fra DR on Demand, kender ikke til detaljer om den norske konflikt men mener ikke, at det er sandsynligt, at en lignende uenighed kunne komme på tale i Danmark.

DR havde i lang tid ikke musik i sine podcasts, men indgik for nogle år siden aftaler med KODA og IFPI, der gør det muligt at bruge musik i begrænset omfang i podcasts.

NRK har en aftale med de uafhængige norske pladeselskaber og vil forsøge at bruge musik fra deres artister i sine tv-programmene indtil videre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.