Artikel top billede

Jes Duus fratrådt som topboss for Eplehuset

Nordmand skal afløse den danske CEO Jes Duus, der forlader den norskejede Apple-kæde Eplehuset efter at have siddet i chefstolen i to år.

Sidst i november forlod danske Jes Duus stillingen som CEO for den norske Appleforhandler-koncern, Eplehuset. Jes Duus er midlertidig blevet afløst af den norske storaktionær og bestyrelsesformand Bjørn Tore Brevik.

Overfor CRN bekræfter Jes Duus, at han i efteråret sagde sin stilling op, men vil derudover ikke kommentere på sin opsigelse.

Jes Duus blev dansk landechef for Eplehuset i 2008. Allerede året efter - 1. august 2009 - blev han udnævt til CEO for hele den norskejede Eplehuset-koncern.

I sin egenskab af ung topleder blev Jes Duus  i efteråret af Berlingske Nyhedsmagasin udnævnt til en af fremtidens topledere  -  en såkaldt Rising Star 2011.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Eplehusets norske topledelse til hvorfor Jes Duus ikke længere er CEO for Eplehuset.

Men i en mail fra den ny danske country manager, Thomas Ahlers, bekræfter han, at Jes Duus er fratrådt.

»Dette har været en naturlig ændring i Eplehuset med de nye mål vi har sat os for fremtiden,« skriver Thomas Ahlers i mailen.

Samtidig oplyser han, at første februar tiltræder norske Eilif Solem som CEO for Eplehuset.

Eilif Solem kommer fra en stilling som direktør for det norske rekrutteringsbureau Manpower Professional Executive.

LÆS OGSÅ: Den største styrke er den største svaghed (IT-profil på Jes Duus fra 2009)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere