Artikel top billede

Kæmpe it nedbrud lammer Københavns Universitet

Stort set samtlige hjemmesider er gået i sort. Universitetet forventer dagslang nedetid.

Københavns Universitets mange fakulteter har fået en dårlig start på ugen. Det centrale storage-system er stået af.

Det betyder, at adgang til centrale studieadministrative redskaber ikke er mulig, og at hjemmesider til de fleste fakulteter er utilgængelige.

Studerende og medarbejdere, der ængsteligt venter på, at siderne igen er oppe, må væbne sig med tålmodighed. Koncern-it på Københavns Universitet forklarer, at en løsning først forventes sidste på dagen.

Personale på fakulteterne for sundhedsvidenskab og samfundsvidenskab samt Datalogisk Institut bekræfter nedbruddet.

Det skulle udskiftes...bare ikke nu

I Koncern-it på Københavns Universitet fortæller vicedirektør Bo Bendsen, at nedbruddet skyldes et gammelt og pensions-parat storage-system.

"Vi har haft et nedbrud i weekenden på et gammelt storagesystem, som vi egentlig havde planlagt at lave en kontrolleret udfasning af her i januar. Desværre kunne det ikke holde så længe," siger Bo Bendsen.

Der er tale om en aldrende dame ved navn Eva. HPs server-linje.

Men selv om det altid er trist at se en gammel tro tjener bukke under, så var vicedirektøren forberedt på at tage afsked.

"Det er jo lidt held i uheld, at vi allerede havde planlagt at udfasse det i januar. Vi har indkøb nye og nogle af dem er sat op. Så vi er klar. Men det, der skulle havde været en god og rolig proces, får en lidt mere brat overgang," siger Bo Bendsen.

Storage-systemet indeholder egentlig kun 5 til 10 procent af koncern-its systemer, men der er tale om centrale komponenter - blandt andet universitetets DNS-servere, hvilket betyder, at nedbruddet har stor indvirkning på fakulteternes arbejde i dag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere