Artikel top billede

Rosenmeier afviser tomrum efter fusion

Boston-direktør Christian Banzhaf tager fejl, når han hævder, at fusionen mellem Tech Data og Rosenmeier har skabt et hul i markedet, siger direktør Jørn Rosenmeier.

Tech Datas direktør Jørn Rosenmeier svarer nu igen på Boston-direktør Christian Banzhafs påstand om, at forrige års fusion mellem Tech Data og Rosenmeier skulle have efterladt et tomrum i markedet.

Et tomrum, som Boston Distribution har planer om at erobre ved at tilbyde den fleksibilitet, nærhed og et lokalt touch til forhandlere, som Tech Data ifølge Christian Banzhaf har tabt på gulvet i konsolideringsfasen.

»Jeg ville være forsigtig med at lægge en strategi på, at der er et hul i markedet,« lyder det fra Tech Data-direktør Jørn Rosenmeier, som dog erkender, at fusionen har medført startproblemer.

»Når to organisationer og kulturer skal lægges sammen, tager det tid at skabe en ny. Når man oveni lægger et ERP-skifte til Tech Datas europæiske SAP-system og en samkørsel af det danske og nordiske lager er det klart, at det giver udfordringer og tager tid, før medarbejderne igen er mestre i, hvordan forskellige problemstillinger løses fleksibelt for kunden,« siger Jørn Rosenmeier.

Om en uges tid overlader han direktørstolen til Hanne Sjøberg, der dermed bliver distributørens sjette direktør på seks år. Han mener, at organisationen nu er kørt i rette stilling til at servicere kunderne optimalt.

»Måske havde Christian ret i, at der var et hul på et tidspunkt, men vi kan se, at antallet af kunder stiger, og vi arbejder målrettet på mere fleksibilitet, mere ansvar til medarbejderne og mere synlighed hos især SMB-kunderne,« bedyrer Rosenmeier, som mener, at forhandlere også bør se på fordelene ved en større spiller.

Han peger også på styrken ved, at Tech Data har et lager med varer for en milliard kroner fra 80 forskellige producenter.

»Der vil altid være flere begrænsninger hos en stor end ved en lille distributør. Men det opvejes af den økonomiske sikkerhed. Forhandlere kan være sikre på, at Tech Data ikke går konkurs i morgen,« slutter han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere