Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

SKI: Prisen er det afgørende

Adgang for færre leverandører fik banket priserne på SKIs teleaftale i bund, lyder det fra SKIs direktør, som fastholder, at aftalen vil spare kommuner og regioner for en milliard i forhold til en tidligere SKI-aftale.

En særlig analyseafdeling hos Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) med otte ansatte har siden sidste sommer holdt øje med, at SKIs indkøbsaftaler nu også skaffer de besparelser for offentlige kunder, som er hele ideen med SKI-aftalerne.

Et af de første resultater af analyseafdelingens arbejde kom i november, hvor SKI kunne fortælle, at en ny rammeaftale på teleområdet ville betyder besparelser for de offentlige kunder på op mod en milliard kroner sammenlignet med priserne på en tidligere SKI-aftale.

Spørgsmålet er så, om de offentlige kunder reelt har betalt for høje priser på den tidligere aftale, men det afviser SKIs direktør Signe Lynggaard Madsen.

»Vi har jo været ude og sammenligne priserne med den gamle aftalt og nu får vi så bare nogle endnu mere attraktive priser. Den gamle SKI-aftaleaftale var også meget attraktiv, men den nye aftale er altså endnu mere attraktiv, blandt andet fordi vi har indskrænket antallet af leverandører. Det har haft en positiv effekt på prissiden, fordi vi på den måde skærpede konkurrencen om at komme med på aftalen,« siger Signe Lynggard Madsen, som vurderer, at de tre nuværende leverandører på tele-aftalen, TDC, Telenor og Telia har været »sultne« for at komme med på aftalen.

I sidste uge efterlyste seniorforsker Ole Helby Petersen fra AKF mere viden om, effekterne af offentlige indkøbsaftaler.

»Der er mange konkrete eksempler og aftaler, men der mangler samlede og tværgående analyser af, hvad indkøbsaftaler betyder for pris og kvalitet i den offentlige sektor - både på kort og langt sigt,« sagde Ole Helby Petersen blandt andet.

Hos SKI er Signe Lynggaard Madsen enig i, at mere forskning og viden om effekten af indkøbsaftaler er en god ide.

»Men jeg vil fastholde, at teleaftalen er en vinder for de offentlige kunder,« siger hun.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.