Artikel top billede

FBI lukker Megaupload

Fildelingssite var en pengemaskine - nu er det slut. Anonymous forsøger modangreb mod amerikanske myndigheder.

Stifter og direktør for fildelingssitet Megaupload Kim Dotcom samt stort set hele ledelsen af firmaet er blevet anholdt i flere lande på foranledning af det amerikanske forbundspoliti FBI, der har koordineret en stor international aktion. Sitet lukkedede i går torsdag som følge af aktionen.

FBI har beslaglagt værdier for 50 millioner dollars og lukket hele 18 internetadresser relateret til Megaupload.

Megaupload er formelt drevet fra Hongkong, men Kim Dotcom og to andre ledere er bosat i New Zealand, hvor de blev anholdt. Andre af selskabets ledere er fra Finland, Holland og USA. I alt er syv personer anholdt.

Anklageskriftet fortæller om en bred vifte af forbrydelser, lige fra ulovlig piratkopering, der ifølge FBI har kostet rettighedshavere 2,5 milliarder kroner i tabte indtægter, samt hvidvaskning af penge og sammensværgelse med det formål at drive svindel.
Kim Dotcom hed tidligere Kim Schmitz, og er ifølge dette site en både farverig og kontroversiel person.

Megaupload er blandt de største sites for one-click hosting, hvor brugerne kan uploade og dele filer, og sitet har længe været en torn i øjet på den amerikanske rettighedsindustri. Kort før jul udsendte Megaupload en video med kunstnere, der talte rosende om Megaupload. Den blev senere fjernet, fordi de medvirkende kunstnere følte sig misbrugt.

SOPA og PIPA

At sagen mod fildelingssitet, der kan blive en af de største piratkopierings-sager i USA, kommer netop som debatten om den skrappe antipirat-lov SOPA er på sit højeste, er ifølge FBI en tilfældighed.

Gruppen Anonymous iværksatte umiddelbart efter offentliggørelsen af aktionen et angreb mod flere amerikanske myndigheders internetsider, blandt andet justitsministeriets, hvis sider var utilgængelige det meste af dagen i går, skriver AP. Dette site er dog oppe at køre igen.

Megaupload har ifølge anklageskriftet været en ganske givtig forretning, der har indbragt bagmændene den nette sum af 175 millioner dollars (875 millioner kroner) i annonce-indtægter.  

En advokat, som fungerer som talsmand for megaupload, afviser FBIs anklager.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere