Artikel top billede

Harddiskmangel sætter danske HP-leverancer under pres

HP må prioritere hårdt i sine pc-leverancer til distributører og forhandlere, efter oversvømmelserne i Thailand har lagt harddiskmarkedet ned.

Mangelen på harddiske tvinger hardwareproducenter HP til at prioritere hårdt i sine leverancer til distributører og forhandlere. Ifølge Anders Herløv, skandinavisk direktør for salgs- og forretningsudvikling for PSG, har problemerne blandt andet betydet, at en række store enkeltleverancer, som skulle være løbet af stabelen før nytår er blevet udskudt.

»I Skandinavien har vi på grund af leveringssituationen sagt nej til store bestillinger på lowend-produkter,« siger Anders Herløv, som fortæller, at HP ved prioriteringen af kunderne blandt andet skeler til, hvilke leverancer, der giver den bedste indtjening.

»På worldwide-niveau har vi prioriteret de områder, hvor vi tjener flest penge. Hvis vi byder på en auktion, hvor vi kan se, at vi går i nul, kommer den ordre bagerst i køen. I Danmark er indtjeningen også i fokus, men som udgangspunkt leverer vi efter først til mølle-princippet,« lyder det fra Anders Herløv.

»Men kampagnevarer til distributørerne er også blevet ramt, fordi vores indtjening der typisk er lavere,« slutter Anders Herløv.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere