Artikel top billede

Lenovo støder HP fra dansk pc-trone

Overtagelsen af consumerbrandet Medion gjorde Lenovo til Danmarks største pc-producent i fjerde kvartal. I alt skrumpede markedet med 3,5 procent.

En foreløbig opgørelse fra IDC viser, at det danske pc-marked i fjerde kvartal af 2011 gik tilbage med 3,5 procent. Men midt i elendigheden lykkedes det Lenovo at øge sit salg, så den kinesiske producent nu står for 25 procent af pc-salget herhjemme mod kun 16 procent for et år siden.

Dermed støder Lenovo for første gang i mands minde HP fra tronen som Danmarks største pc-producent. HP markedsandel endte på 23 procent, og den amerikanske gigant måtte ligesom listens nummer tre Acer, der endte på 15 procent, i alt lægge ryg til et tab i markedsandel på fire procentpoint.

Med til historien om Lenovos imponerende vækst hører, at kineserne i sommer købte det tyske consumerbrand Medion. For et år siden sad Lenovo/Medion sammen på 20 procent af det danske. Så med de nuværende 25 procents markedsandel er der dog stadig tale om en solid kinesisk fremmarch.

Ifølge senioranalytiker i IDC, Anders Elbak, er det især det svage consumertal, der kan forklare nedturen på det danske pc-marked.

»HP har ligesom Acer altid været stærke på privatmarkedet. Så det er logisk, at de to går tilbage, selvom HP også har tabt noget på erhvervsmarkedet,« siger Anders Elbak.

På markedets fjerdeplads fortsætter Apple med at vinde markedsandel og er nu oppe på 12 procent mod ni procent for et år siden.

En anden opkomling er Asus på femtepladsen, som med en nærved og næsten fordobling af salget er oppe på ni procent af markedet. Asus henviser dermed Dell, Fujitsu og Samsung til placeringer længere nede af listen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.