Artikel top billede

Århus Pc-lager jagter selv forbrydere

Frustration over politiets manglende evne til at fange forbrydere får Århus Pc-lager, der er en del af DCS, til selv at tage affære.

Århus pc-lager, der er en del af DCS, er begyndt selv at jage formodede forbrydere i frustration over manglende hjælp fra politiet.

Blandt andet sporer virksomheden selv stjålne computere og kan finde på at opsøge den formodede gerningsmand.

»Den eneste grund til, at vi laver dette sporingsarbejde er i håbet om, at vores detektivarbejde dermed leder frem til vedkommende, så vi selv kan give ham et kald eller komme ud og banke på og sige: "Du har noget, der tilhører os." Gør vi ikke noget aktivt, kan vi ikke være sikre på, der sker noget. Vi er nødsaget til det. Det er trist, for det er politiet, der skal være i stand til at håndtere den opgave,« siger kvalitetschef i Århus Pc-lager Thomas Hornstrup til Jyllands-Posten.

Han langer hårdt ud efter politiet, der for eksempel heller ikke kunne hjælpe for en måneds tid siden, da virksomheden politianmeldte en mand, der med et falsk betalingskort købte varer for 8000 kroner.

Selv om Århus Pc-lager selv sørgede for detektivarbejdet og fandt frem til mandens ip-adresse, fødselsdag, adresse i Århus og endda har skaffet et foto af manden, som alt sammen er blevet givet videre til politiet, har der ikke været nogen hjælp at hente.

»Politiets indsats er under al kritik, såfremt man overhovedet kan tale om en egentlig indsats. Vi har en vis forventning til, at systemet fungerer. Det er klart, at der kan være bedragerisager, hvor man ikke har billede, en ip-adresse eller noget som helst, har jeg fuld forståelse for, at politiet kan have svært ved at følge op på disse sager. Men her, hvor vi kan gøre størstedelen af arbejdet og forsynet politiet med masser af informationer, finder jeg det utroligt beklageligt, at man ikke er i stand til at reagere på det,« siger Thomas Hornstrup.

Selv har virksomheden en mappe med bedragerisager, og kritikken af politiet er ikke kun baseret på eksemplet for en måned siden.

»Det virker, som om sagerne bliver arkiveret, inden politiet engang får tid til at kigge på dem. Det har jo af og til lange udsigter,« siger Thomas Hornstrup.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere