Artikel top billede

IDC: Mere tumult på fremtidens pc-marked

Consumerization er en af grundene til, at fremtiden vil byde på større udsving i producenternes markedsandele af pc-salget, spår IDCs Anders Elbak.

Nye produkter som Ipads og ultrabooks, Acers nedtur og Lenovo og Apples fremmarch er lige nu kendetegnende for pc-markedet, hvor salgstal og markedsandele for de enkelte producenter ændrer sig langt hurtigere end tidligere.

Men den aktuelle tumult indenfor pc-salget - som eksempelvis at HP for første gang i mange år har måttet se sig overhalet som nummer et på det danske marked - er ifølge senioranalytiker i IDC, Anders Elbak, udtryk for en bredere tendens, som kan gøre de store udsving til den nye normaltilstand.

»Vi ser lige nu ret markante ændringer i markedsandele i forhold til, hvad der er sket i mange år. For HP er det foreløbig et enkeltstående kvartal, hvor det er gået skidt. Men der er da ingen tvivl om, at der sker nogle ændringer i, hvilke spillere der klarer sig godt i markedet,« siger Anders Elbak, der også peger på producenter som Acer, Fujitsu og Dell, som øjeblikkets store tabere på pc-markedet.

Omvendt er det markant, at en producent som Asus i kraft af sin markedsføring af sine nye ultrabooks, har kunnet hægte sig på Apples succes med designstærke computere.

»Apple har vind i sejlene, også fordi de prismæssig er kommet ned i niveau, hvor mange budgetter på både på privat- og erhvervsmarkedet kan være med. Samtidig har Lenovo købt Medion, som er et af de største consumermærker i Europa. Så der sker da nogle ting i markedet,« siger Anders Elbak.

Han peger på consumerization, som endnu en årsag til at stabiliteten på pc-markedet kan være på vej ud.

»Jeg tror, vi i fremtiden vil se flere udsving i markedet end hidtil. Apple skal nok bide sig bedre fast. Og Asus har også stukket næsen frem, selvom de stadig vil være afhængige af konkrete produkter, fordi de har et svagere brand end Apple,« siger Anders Elbak.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.