Artikel top billede

IDC: Mere tumult på fremtidens pc-marked

Consumerization er en af grundene til, at fremtiden vil byde på større udsving i producenternes markedsandele af pc-salget, spår IDCs Anders Elbak.

Nye produkter som Ipads og ultrabooks, Acers nedtur og Lenovo og Apples fremmarch er lige nu kendetegnende for pc-markedet, hvor salgstal og markedsandele for de enkelte producenter ændrer sig langt hurtigere end tidligere.

Men den aktuelle tumult indenfor pc-salget - som eksempelvis at HP for første gang i mange år har måttet se sig overhalet som nummer et på det danske marked - er ifølge senioranalytiker i IDC, Anders Elbak, udtryk for en bredere tendens, som kan gøre de store udsving til den nye normaltilstand.

»Vi ser lige nu ret markante ændringer i markedsandele i forhold til, hvad der er sket i mange år. For HP er det foreløbig et enkeltstående kvartal, hvor det er gået skidt. Men der er da ingen tvivl om, at der sker nogle ændringer i, hvilke spillere der klarer sig godt i markedet,« siger Anders Elbak, der også peger på producenter som Acer, Fujitsu og Dell, som øjeblikkets store tabere på pc-markedet.

Omvendt er det markant, at en producent som Asus i kraft af sin markedsføring af sine nye ultrabooks, har kunnet hægte sig på Apples succes med designstærke computere.

»Apple har vind i sejlene, også fordi de prismæssig er kommet ned i niveau, hvor mange budgetter på både på privat- og erhvervsmarkedet kan være med. Samtidig har Lenovo købt Medion, som er et af de største consumermærker i Europa. Så der sker da nogle ting i markedet,« siger Anders Elbak.

Han peger på consumerization, som endnu en årsag til at stabiliteten på pc-markedet kan være på vej ud.

»Jeg tror, vi i fremtiden vil se flere udsving i markedet end hidtil. Apple skal nok bide sig bedre fast. Og Asus har også stukket næsen frem, selvom de stadig vil være afhængige af konkrete produkter, fordi de har et svagere brand end Apple,« siger Anders Elbak.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere