Artikel top billede

Hemmelige stramninger skal gøre Rejsekortet mere sikkert

Rejsekortet HAR ændret på sikkerheden, siger firmaet. En dansk hacker mener ellers, at der intet er sket, siden han hackede sig sig adgang til kortet i 2010.

Hackeren Christian Panton kritiserede i går Rejsekortet for stadig at være usikker. Men hverken hackeren eller resten af landets rejsende og pendlere skal bekymre sig om sikkerhedshuller i kortet.

Det siger Rejsekortet i dag i en erklæring til ComON.

"Ud fra en samlet forretningsmæssig vurdering og under hensyntagen til de tiltag, der allerede er taget, anser Rejsekort A/S sikkerhedssituationen for tilfredsstillende og væsentlig bedre end sikkerhedssituationen i de eksisterende billetsystemer," udtaler Rejsekortet A/S i en skriftlig erklæring.

Christian Panton var den hacker, der i 2010 viste et hul i Rejsekortets sikkerhed, som ifølge ham kan være en smutvej til gratis køreture med rejsekortet.

Derfor finder han det er bekymrende, at rejsekortet fortsat er baseret på den samme platform, som han kritiserede i 2010.

Men hos Rejsekortet A/S afviser man, at der bliver set for let på sikkerheden.

"Vi følger løbende udviklingen på sikkerhedsområdet, ikke kun her i Rejsekort A/S, men også sammen med en række af andre trafikselskaber med tilsvarende løsninger, som vi har et tæt samarbejde med. Vi har endvidere taget en række skridt til at forbedre sikkerheden omkring rejsekortet, på såvel kort som langt sigt," lyder det i en erklæring afsendt fra presseafdelingen i Rejsekortet A/S.

Hvad det er for skridt, Rejsekortet har taget, vil firmaet ikke oplyse noget om.

Man bliver dømt for bedrageri

Ifølge Rejsekortet A/S er der ekstremt få tilfælde, hvor hackere har haft held til fuske sig til en gratis tur med elektriniske rejsebetalinger - selv i lande med stor udbredelse. En grad af snyderi som slet ikke kan matche det snyderi, der forekommer med papirbilletter og andre traditionelle former for betaling.

"I forhold til snyd på de eksisterende billettyper er der reelt set intet problem, og hvis nogen ønsker at snyde, er sandsynligheden for, at de bliver identificeret og politianmeldt og dømt for bedrageri meget stor. Dette er der nu med sms-billetter præcedens for," skriver Rejsekortet A/S, med henvisning til at passagerer, der snyder med sms-betaling i s-togene, både får bøder og anklaget for dokumentfalskneri.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere