Artikel top billede

MUNK: 2012 bliver det positive år

...jeg udråber 2012 til det positive år, hvor vi siger nej til finanskrisen, lyder det fra CRNs klummeskribent Søren Munk.

Årsskiftet betyder for mange en kærkommen anledning og tid til en masse overvejelser. Arbejdslivet, privatlivet, fritidslivet, finanslivet, ja sågar underlivet, er alt sammen oppe til revision i én stor pærevælling med ønsker om væsentlige forbedringer på alle fronter.

Men allerede nu ligner det nye år til forveksling sin forgænger. 2012, der mellem jul og nytår syntes som året, hvor alt kunne lade sig gøre, er nu blevet til sur hverdag med de samme forhindringer og begrænsninger, som 2011 havde.

Konen, konkurrenterne, kunderne og kollegerne er ligesom børnene, bankrådgiveren og bossen de samme. Og hvert andet ord i aviser og tv er stadigvæk finanskrise. Så intet har forandret sig siden sidste år.

Umiddelbart efter nytår fik jeg på LinkedIn en opdatering, der udråbte 2012 til »... det positive år, hvor vi siger nej til finanskrisen«.

Min umiddelbare reaktion var: Hvor dum kan man være? Kan han ikke selv se det? At sige nej til finanskrisen er netop at anerkende, at den eksisterer, og det er himmelråbende idioti at udstille sin virkelighedsflugt over for alt og alle. Nu mangler han bare at tage et billede af sig selv iført en t-shirt med påskriften "Fuck Finanskrisen" og sætte det på som profilbillede, så alle kan se, hvor tåbelig han er.

Men, men... ved nærmere eftertanke slog det mig, at det jo også kunne være, at det muntre budskab i virkeligheden dækkede over, hvad vedkommende havde tænkt sig at gøre for at nå sine mål i 2012.

Det kunne være et samlet udtryk for alle de handlinger, han ønskede at udføre:

<ul><li>Besøge sine eksisterende kunder mere.</li><li>Få flere nye kunder i butikken.</li><li>Få bedre styr på sine omkostninger.</li><li>Forbedre sine lederegenskaber.</li><li>Skabe bedre balance mellem arbejdsliv og privatliv.</li></ul>
Alt sammen simple og banale virkemidler, der til forveksling ligner det, vi burde gøre, også når der ikke er krise. Det kunne jo være, at den pågældende LinkedIn-bruger var kommet til netop den konklusion, at ovennævnte virkemidler intet har med finanskrisen at gøre, og at han derfor ligeså godt kunne aflyse den.

Det kunne være, at han i ren begejstring for denne konstatering blev ramt af en voldsom lyst til at dele den med alle med risiko for at blive til grin over for alle os kyniske vinter-depressionsramte pessimister, som allerede har trukket finanskrisekortet, fordi vi ikke har nået vores januartal.

Offentliggørelsen af den selvbestaltede aflysning af finanskrisen, kunne være et udtryk for et enormt mod til at fortælle sine omgivelser, at han ikke har tænkt sig at sætte sig med hænderne i skødet og vente på bedre tider, og at han lever efter den livsfilosofi, at man kun skal bekymre sig om det, man kan lave om på.

Det kan faktisk være, at han imellem jul og nytår er kommet til den erkendelse, at det kræver forandring at fungere i en omverden, der altid forandrer sig, og et godt sted at starte er at stille sig selv spørgsmålet "Hvor længe kan der være krise?"

Hvornår bliver det, alle kalder krisen, til den faktiske virkelighed, vi skal forholde os til og virke i?

Så næste år springer jeg både dronningens og statministerens nytårstaler over, og klikker ind på
http://dk.linkedin.com/in/kristenthiesen for at hente inspiration til det kommende år.

Tak til Kristen Thiesen med ønske om et rigtigt godt nyt år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere