Artikel top billede

MUNK: 2012 bliver det positive år

...jeg udråber 2012 til det positive år, hvor vi siger nej til finanskrisen, lyder det fra CRNs klummeskribent Søren Munk.

Årsskiftet betyder for mange en kærkommen anledning og tid til en masse overvejelser. Arbejdslivet, privatlivet, fritidslivet, finanslivet, ja sågar underlivet, er alt sammen oppe til revision i én stor pærevælling med ønsker om væsentlige forbedringer på alle fronter.

Men allerede nu ligner det nye år til forveksling sin forgænger. 2012, der mellem jul og nytår syntes som året, hvor alt kunne lade sig gøre, er nu blevet til sur hverdag med de samme forhindringer og begrænsninger, som 2011 havde.

Konen, konkurrenterne, kunderne og kollegerne er ligesom børnene, bankrådgiveren og bossen de samme. Og hvert andet ord i aviser og tv er stadigvæk finanskrise. Så intet har forandret sig siden sidste år.

Umiddelbart efter nytår fik jeg på LinkedIn en opdatering, der udråbte 2012 til »... det positive år, hvor vi siger nej til finanskrisen«.

Min umiddelbare reaktion var: Hvor dum kan man være? Kan han ikke selv se det? At sige nej til finanskrisen er netop at anerkende, at den eksisterer, og det er himmelråbende idioti at udstille sin virkelighedsflugt over for alt og alle. Nu mangler han bare at tage et billede af sig selv iført en t-shirt med påskriften "Fuck Finanskrisen" og sætte det på som profilbillede, så alle kan se, hvor tåbelig han er.

Men, men... ved nærmere eftertanke slog det mig, at det jo også kunne være, at det muntre budskab i virkeligheden dækkede over, hvad vedkommende havde tænkt sig at gøre for at nå sine mål i 2012.

Det kunne være et samlet udtryk for alle de handlinger, han ønskede at udføre:

<ul><li>Besøge sine eksisterende kunder mere.</li><li>Få flere nye kunder i butikken.</li><li>Få bedre styr på sine omkostninger.</li><li>Forbedre sine lederegenskaber.</li><li>Skabe bedre balance mellem arbejdsliv og privatliv.</li></ul>
Alt sammen simple og banale virkemidler, der til forveksling ligner det, vi burde gøre, også når der ikke er krise. Det kunne jo være, at den pågældende LinkedIn-bruger var kommet til netop den konklusion, at ovennævnte virkemidler intet har med finanskrisen at gøre, og at han derfor ligeså godt kunne aflyse den.

Det kunne være, at han i ren begejstring for denne konstatering blev ramt af en voldsom lyst til at dele den med alle med risiko for at blive til grin over for alle os kyniske vinter-depressionsramte pessimister, som allerede har trukket finanskrisekortet, fordi vi ikke har nået vores januartal.

Offentliggørelsen af den selvbestaltede aflysning af finanskrisen, kunne være et udtryk for et enormt mod til at fortælle sine omgivelser, at han ikke har tænkt sig at sætte sig med hænderne i skødet og vente på bedre tider, og at han lever efter den livsfilosofi, at man kun skal bekymre sig om det, man kan lave om på.

Det kan faktisk være, at han imellem jul og nytår er kommet til den erkendelse, at det kræver forandring at fungere i en omverden, der altid forandrer sig, og et godt sted at starte er at stille sig selv spørgsmålet "Hvor længe kan der være krise?"

Hvornår bliver det, alle kalder krisen, til den faktiske virkelighed, vi skal forholde os til og virke i?

Så næste år springer jeg både dronningens og statministerens nytårstaler over, og klikker ind på
http://dk.linkedin.com/in/kristenthiesen for at hente inspiration til det kommende år.

Tak til Kristen Thiesen med ønske om et rigtigt godt nyt år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere