Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Minister skal i samråd om ACTA

Handels- og investeringsminister Pia Olsen-Dyhr (SF) skal forklare, hvorfor Danmark gik ind for den omstridte pirat-traktat.

"Hele forløbet omkring ACTA-forhandlingerne er en farce. Det har været en udemokratisk og lukket proces, hvor globale fora som FN og World Trade Organisation (WTO) samt NGOer er blevet holdt helt udenfor."

Det siger Enhedslistens EU-ordfører Nikolaj Villumsen.

Han har kaldt handels- og investeringsminister Pia Olsen-Dyhr (SF) i samråd. Bagggrunden er Danmarks nylige tilslutning til pirattraktaten ACTA.

På vegne af Danmark og 21 andre EU-lande (de øvrige ventes at komme til lidt senere) skrev EU forleden under på ACTA i Japan.

Traktaken er dog ikke endeligt ratificeret, før EU-Parlamentet har godkendt den - og den godkendelse er temmelig usikker.

Enhedslisten vil gerne have at vide, hvorfor Danmark har tilsluttet sig ACTA. I det indkaldte samråd skal SF-ministeren desuden svare på, om regeringen virkeligt mener, at man kan tilslutte sig en aftale, som er blevet forhandlet i hemmelighed.
ACTA er blevet kritiseret for at være så bredt og vagt formuleret, at traktaten kan åbne for fremtidige vidtrækkende indgreb mod nettet:

"I værste fald kan regeringer give private internetudbydere beføjelser til at blokere på hjemmesider samt at overvåge brugerne og videregive deres personlige oplysninger direkte til virksomheder, såfremt der hævdes mistanke om krænkelse af ophavsret," skriver Enhedslistens EU-ordfører i en erklæring.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.