Artikel top billede

Venstre-politikere kimet ned af ACTA-modstandere

Telefonerne kimede konstant dagen igennem hos Venstres EU-parlamentsmedlemmer, som på nettet hænges ud som pro-ACTA.

I går kunne man læse på et nyt dansk site om ACTA læse, hvilke danske Europa-politikere, der går ind for ACTA, og hvilke, der er imod.

Sitet er oprettet af Bitbureauet, der betegner sig selv som en uafhængig internetpolitisk tænketank og en interesseorganisation for internettet.

ACTA-siden gav telefonnumre og emailadresser på politikerne. Siden opfordrede læserne til at kontakte hver enkelt politiker og forsøge at overbevise vedkommende om, at ACTA ikke er sagen.

Den opfrodring er der åbenbart en hel del danskere, der har taget til sig. I hvert fald så mange, at Venstre har følt sig nødsaget til at udsende en pressemeddelelse om, at partiet skam ikke er for ACTA, og at man ikke længe skal "spamme" partiet.

Det er op til EU-Parlamentet, om EU skal endeligt ratificere ACTA eller ej.

Ifølge Bitbureauet mener de tre venstrefolk Jens Rohde, Morten Løkkegaard, og Anne E. Jensen, samt den konservative Bendt Bendtsen, at ACTA er en god ide.

ComON har været i kontakt med Jens Rohdes kontor og herfra lyder meldingem, at der har været "rigtig mange henvendelser om ACTA".

Men det er ikke korrekt helt at tage venstrefolkene for ACTA-tilhængere, fremgår det af en pressemeddelelse udsendt af Jens Rohde mandag eftermiddag.

Under overskriften "Venstre har ikke taget stilling til ACTA" skriver han blandt andet:

"Vi er på forhånd stærkt skeptiske overfor, om ACTA er et velegnet instrument i en moderne verden....Venstre vil gennemgå aftalen minutiøst og sikre et grundigt udvalgsarbejde, før partiet tager stilling".

Han opfordrer Bitbureauet.dk til at "fjerne deres påstande og opfordringer til at spamme Venstres medlemmer af Europa-Parlamentet".

Henvendelserne fra borgerne er ikke den eneste reaktion på EU-landenes underskrift på ACTA, som EU-politikerne har mærket. Dansk Folkepartis EU-hjemmeside blev kortvarigt hacket, og hacktivistgruppen Anonymous har gennem flere dage arbejdet på at lægge EU-sider ned.

Bitbureauets ACTA-side kan ses her .
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere