Artikel top billede

Datapro: Vi har ikke mærket krisen

Et solidt regnskab giver den storkøbenhavnske NAV-forhandler ro til at omorganisere med fokus på vækst.

Med hardwareforhandlerdelen vel solgt fra kan Datapro præsentere et regnskab, der fremviser et overskud på 6,8 millioner kroner før skat. Selv om det er knap en million kroner færre end sidste regnskab, er direktør Brian Atli Andersen glad for resultatet.

"Vi er flyttet fra Ballerup til Måløv og har fået tre gange så meget plads. Og så er vi gået fra at have to teams til nu at have fire. Så jeg er meget tilfreds med resultatet," lyder det fra Brian Atli Andersen.

Han fremhæver, at Datapro har brugt sin energi til at tilpasse virksomheden til vækst. Blandt andet er virksomheden flyttet til de større lokaler, for netop at gøre plads til en udvidelse. Og i forrige regnskabsår blev hardwareforhandlerdelen Respond it solgt fra, hvilket gør, at der nu kan satses mere målrettet på Microsoft-forretningen.

For selv om det er Brian Atli Andersens mantra, at Datapro ikke skal vokse sig for stor til sit markedsfokus, som er SMB-markedet, så tror han på, at der plads til vækst hos NAV-forhandleren. 

"Vi har forståelsen for, at hvis man vil være noget på Dynamics i dag, så skal man fremstå som noget mere end en garage-løsning. Kunderne vil også have både web-integration og Sharepoint. Derfor skal vi have et større produktudbud. Vi oplever også - måske på grund af krisen - en kundetilgang - men hvor kunderne hver især køber mindre. Derfor skal vi også vokse," siger Brian Atli Andersen og fortsætter:

"Men selv om vi gerne vil være større, så betyder det ikke, at vi bliver et nyt Colombus IT, for vi mener, at man som virksomhed skal passe i størrelse med de kunder man har. Det er vigtigt for os. Nogen af de store løber ind i problemer fordi de ikke er i øjenhøjde med deres kunder. Der skal vi ikke hen."

Vil gå fra 20 til 30 ansatte

Han fortæller, at han nu har organiseret Datapro i en struktur, hvor de nuværende fire teams kan skaleres op til flere efterhånden, som der bliver behov for det. Og det er den, fordi forretningen har ændret sig mere i retningen af projektsalg.

"Vores samlede omsætning på Microsoft er den samme. Men antallet af licenssalg er gået ned. Det handler om, at varen skal leveres efterfølgende. Og jeg kan ikke gå ud med min sælger og sælge projekter, hvis jeg ikke har nogen til at levere," siger Brian Atli Andersen og nævner det som en af forklaringerne på, at Datapro har haft fokus på at omorganisere virksomheden og flytte til større lokaler

"Vi er et vanskeligt sted, hvor vi har været nødt til at organisere os mere for at blive større.  Med den struktur vi har nu, kan vi gøre det uden at knække nakken," siger han.

Derfor trykker han også på speederen nu. Siden regnskabet blev aflagt er Datapro vokset fra omkring 20 til nu 23 ansatte. Inden han offentliggør næste regnskab regner han med at gøre sin stab endnu større.

"Vi skal have flere ansatte. Vi er 23 nu og får snart nummer 24. Jeg håber, at vi om et år er 30 mand. Det må du godt hænge mig op," siger Brian Atli Andersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere