Artikel top billede

Telekæden mister også TDC

Selv om TDC nu også har opsagt samarbejdet med Telekæden, er kædens direktør Rolf Ovesen fuld af fortrøstning. - Vi har for længst vænnet os til, at operatører ikke vil samarbejde med eksterne forhandlere, siger han.

Da Telia, 3 og Telenor sidste forår valgte at droppe samarbejdet med Telekæden, blev kæden sendt til tælling med konkurser og en større eksistentiel krise til følge.

At TDC nu har fulgt i fodsporene på de andre operatører og droppet erhvervssamarbejdet med virkning fra i dag, får ikke de store følelsesudbrud frem hos Telekædens direktør Rolf Ovesen.

»Det betyder ingenting. Vi har for længst vænnet os til, at operatører ikke vil samarbejde med eksterne forhandlere. De ønsker kun at bruge deres egen afsætningskanal, og det må vi acceptere. Men vi har vores egen erhvervsaftale nu, TK Erhverv, og det er langt billigere end alt andet på markedet. Der viste sig at være råderum til, at vi selv kunne lave det,« bedyrer Rolf Ovesen og tilføjer, at 80 procent af omsætningen i dag kommer fra TK Erhvervssalget. 

»Vi har lagt organisationen om, og i dag er vi grossister af telefoni. Vi er stort set kun erhvervsforhandlere tilbage, som er specialister i at servicere og supportere telefoni, og det kan operatørerne ikke tilbyde. Telefoner uden abonnement er det, der bliver efterspurgt, og det kan vi supportere til grossistpriser. Foruden telerådgivning, montering og ip-telefoni til virksomheder,« lyder det fra Rolf Ovesen og tilføjer, at der altid vil være plads på markedet til alternativer til Bilka og Føtex.

Han ønsker ikke at afsløre, hvem Telekædens samarbejdspartnere er på området, da han mener, det er »uinteressant« for kunden.

I dag er der ifølge Rolf Ovesen 60 Telekæden-butikker tilbage, efter at 11 Telekæden-butikker sidste år gik konkurs, mens ni forhandlere valgte at melde sig ud af samarbejdet. Ud af de 11 konkurser har fire valgt at starte op igen, dog under et nyt navn, fortæller direktøren.

»I dag behøver man ikke at hedde Telekæden for at være medlem,« lyder det fra direktøren.

På privatsiden lancerede Telekæden sidste år et samarbejde med udbyderen Green Tech, der åbner op for at andre forretninger, såsom boghandlere, via såkaldte service provider-aftaler kan sælge taletidskort.

»Det er vi på vej med. Der kommer cirka 80 butikker mere,« lyder det fra direktøren, som sidste sommer bedyrede, at der allerede der var indgået aftaler med 30 butikker, heriblandt grønthandlere og kiosker.

Omstruktureringerne har ifølge direktøren også ramt Telekædens hovedkontor.

»Vi er seks tilbage på hovedkontoret, heraf fire er fuldtidsansatte,« siger han

Trods de store omvæltninger er han fuld af optimisme.

»Telekæden vil altid bestå,« siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter fem år med KMD: Banedanmark søger it-leverandør til kæmpeordre på 170 millioner kroner
Banedanmark søger it-leverandør, der skal stå for driften af alle organisationens administrative it-systemer, når KMD’s nuværende kæmpe-kontrakt udløber.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.