Artikel top billede

Gigantunderskud i Expert-koncernen

Experts norske ejer skyder en kvart milliard norske kroner i Expert-koncernen for at rette op på flere år med tab i den tocifrede millionstørrelse. I alt får koncernen tilført en halv milliard.

For nylig skiftede Expert-koncernen ud i topledelsen og indsatte danske Lars Christensen som topchef til at stå i spidsen for koncernens offensive nordiske strategi.

Nu kommer en økonomisk saltvandsindsprøjtning på en halv milliard norske kroner den nye ledelse, som også tidligere Proshop-direktør Poul Thyregod nu er en del af, til hjælp.

Ifølge norske medier har ejeren i form af Awilhelmsen Capital skudt 250 millioner i koncernen for at få den norske finanskoncern DNB til at låne koncernen et tilsvarende beløb.

Den økonomiske indsprøjtning kommer efter et 2011, hvor koncernen ifølge norske Finansavisen har tabt flere hundrede millioner kroner som følge af et elendigt driftsresultat og en nedskrivning af goodwill.

Årene forinden så tallene ikke meget bedre ud med et underskud på 122 millioner norske kroner i 2010 og et underskud i 2009 på 138 millioner norske kroner.

Bestyrelsesformand Svein Sivertsen erkender de dårlige økonomiske takter, men ønsker ikke at kommentere rygterne om goodwill-nedskrivninger. Han afviser, at koncernen skulle være på vej mod konkurs.

»Nu har vi lavet en forretningsplan. Vi skal være et offensivt selskab i Norge, Danmark, Finland og Sverige,« siger bestyrelsesformanden til norske Finansavisen.

»Mange tror, at det er gået dårligt i Norge, men det er i Sverige, den store hovedpine har fundet sted. Her har været mange butikker med dårlig indtjening. Måske har de været for små, haft en dårlig beliggenhed, haft dårlig ledelse, og der kan have været dårlig support fra os,« siger Sivertsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.