Gratis Google-kort ødelægger konkurrencen

Google skal hoste op med et millionbeløb for at underbyde konkurrenter i Frankrig.

Det kan godt være, at forbrugere og firmaer nyder godt af, at Google Maps generelt er gratis, men de gratis kort er ikke godt for fransk erhvervsliv.

En fransk handelsret har dømt Google til at betale en erstatning på 3,7 millioner kroner og en bøde på cirka 100.000 kroner. 

Google er blevet dømt for at misbruge sin position på markedet og skal betale erstatningen til et fransk firma, der lever af at sælge kortydelser.

Det franske firma Bottin Cartographes har for to år siden klaget over, at Google i Frankrig har ladet nogle firmaer bruge Googles gratis korttjeneste. Det franske firma lever af at sælge lignende korttjenester og fik retten overbevists om, at Google ved at give sine kort-tjenester væk gratis underbyder markedet - for til sidst at indtage et monopol.

"Vi har fået retten til at se det ulovlige i Googles opførsel. Retten har spottet de uretfærdige og voldsomme metoder, som Google bruger. Det er første gang, at Google er blevet dømt for udrulningen af Google Maps," siger det franske firmas advokat Jean-David Scemmama.

Google har anket bøden.

"Vi er fortsat overbevist om, at gratis korttjenester er til stor glæde for både brugere og firmaer. Der er stadig stor konkurrence på området - både i Frankrig og resten af verden," siger en fransk talsmand fra Google.

Det er ikke første gang, at Google møder modstand i Frankrig. Der er tidligere blevet foreslået en speciel Google-skat i Frankrig for at få firmaet til at spytte i kassen. Og senest har Google fået en bøde for indsamlingen af personlige oplysninger fra Street View-bilerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere