Artikel top billede

Politiken og Ekstra Bladet ramt af nedbrud

"Det har intet med Anonymous at gøre".

Avislæsere med hang til Politiken og Ekstra Bladet blev for cirka en time siden forhindret i at besøge deres udvalgte netmedier.

Både Politiken.dk og EB.dk siderne er nede. Det tredje store site i mediehuset, jp.dk og tilhørende subsites, er ikke berørt af nedbruddet.

Der er hverken Anonymous-angreb eller andre udefrakommende årsager til nedbruddet af de to avisers hjemmesider, fortæller it-direktør i JP-Politikkens hus, Per Palmkvist Knudsen til ComON.

"Nedbruddet skyldes en fejl i vores SAN (Storage Area Network, red). Den har fået nogle men ikke alle filservere til at gå ned, derfor er Jyllands-Posten, som er på en selvstændig server, gået fri," forklarer han.

SAN-fejlen begyndte at opstå i nat, men udviklede sig, da de indgreb, der skulle afbøde fejlen, alligevel ikke virkede. Hvad der fik Hitachi-SAN'et til at stå af, ved man ikke, men Per Palmkvist Knudsen ser frem til at få en forklaring fra leverandøren.

Politikens Hus er i gang med at implementere en nødløsning. Det vil dog have den konsekvens, at man midlertidigt mister alle data lagt på de berørte sites i tidsrummet mellem 7:50 og 8:00 i morges.

"Heldigvis er det meget lidt, der blev lagt op i det tidsrum, hvor der ikke er særlig meget aktivitet," siger Per Palmkvist Knudsen.

It-direktøren regner med at de berørte sites er tilbage online inden kl. 12.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.