Artikel top billede

Sådan vil dansk startup ruske op i bogbranchen

Musikere bliver opdaget på Youtube og Myspace. Fremtidens forfattere skal opdages på danske Movellas.com.

850.000.

Så mange e-bøger bliver der hver måned læst eller downloadet fra Movellas.com.

Et antal, der indikerer, at opstarts-idéen, som kom til verden sidste år, er mere end bæredygtig.

Movellas.com er et socialt netværk omkring brugerskabt litteratur. Inspirationen er hentet i Japan, hvor fænomenet "Keitai Shousetsu" (mobil-telefon-noveller) er populært. Japanske teenagere skriver noveller og korte historier, som de deler, diskuterer og bidrager til. I Japan har enkelte unge forfattere vekslet opmærksomheden til millioner af læsninger og storsælgende titler.

Interessen i Danmark og hos brugere i de 160 andre lande, hvor der er registreret besøg fra, lader også til at være stor. De mest populære forfattere på Movellas er blevet læst mere end 100.000 gange.
Historier på Movellas kan læses online, downloades til e-bogslæsere som Kindle eller iPad. Fra næste uge kan de også læses i Movellas egen smartphone app.

Små superstjerner

Selv om kernepublikummet, tweens, teens og især unge piger, primært skriver fantasy-historier, mobbe-noveller og personlige kærlighedshistorier med Justin Bieber, så mener stifteren Joram Felbert, at Movella tegner bogbranchens fremtid. Han mener, at fremtidens forfattertalenter vil blive opdaget på medier som Movellas i stedet for af de gamle bogforlag.

Men selv om Movellas vil skubbe til traditionerne i branchen, så er der endnu ikke nogen økonomisk model for udgivelserne. De spirende forfattertalenter skriver for deres egen fornøjelse skyld. For fællesskabet skyld. Og måske for at blive opdaget af forlag. På samme måde som nogle musikere er begyndt at blive spottet på MySpace og Youtube.

"Fordelen ved at starte sin forfatterkarriere på et socialt medie som Movellas er jo, at alle, uanset lokation og baggrund, har mulighed for at teste sit talent af over for en stor gruppe læsere, og få øjeblikkelig respons på, hvor langt talentet rækker," siger direktør Per Larsen.

De fleste historier på Movellas er skrevet på dansk, men mange historier skrives på engelsk. Enkelte historier er skrevet på iransk og kinesisk. En lancering i England og USA er undervejs.

Allerede inden sin brede debut blev Movella præmieret med en såkaldt Meffy Award.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.