Artikel top billede

Acer slæber tidligere topchef i retten

Acers tidligere koncernchef, Gianfranco Lanci, stævnes for overtrædelse af en jobklausul.

Knap et år efter sin fyring som øverste chef for Acer bliver Gianfranco Lanci nu sagsøgt af sin tidligere arbejdsgiver, som mener at hans nye job som topkonsulent hos Lenovo er i strid med Lancis kontrakt med Acer.

Lanci, der i marts i fjor blev fyret på grund af uenighed om Acers fremtidige strategi, blev i januar i år udpeget som konsulent og rådgiver for Lenovo med den opgave at styrke Lenovos europæiske forretning og øge salget.

Det er ifølge Acer i strid med en jobklausul i Lancis kontrakt med Acer, som under Lancis ledelse overhalede Dell som verdens næststørste pc-producent efter HP.

Acer succes skyldtes en satsning på minibærbare pc'er, som dog vendte, da tavlecomputere blev det nye hit blandt forbrugerne. Og spørgsmålet om, hvordan Acer skulle tackle den situation, udløste ifølge flere analytikere fyringen af Lanci.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere