Artikel top billede

Acer slæber tidligere topchef i retten

Acers tidligere koncernchef, Gianfranco Lanci, stævnes for overtrædelse af en jobklausul.

Knap et år efter sin fyring som øverste chef for Acer bliver Gianfranco Lanci nu sagsøgt af sin tidligere arbejdsgiver, som mener at hans nye job som topkonsulent hos Lenovo er i strid med Lancis kontrakt med Acer.

Lanci, der i marts i fjor blev fyret på grund af uenighed om Acers fremtidige strategi, blev i januar i år udpeget som konsulent og rådgiver for Lenovo med den opgave at styrke Lenovos europæiske forretning og øge salget.

Det er ifølge Acer i strid med en jobklausul i Lancis kontrakt med Acer, som under Lancis ledelse overhalede Dell som verdens næststørste pc-producent efter HP.

Acer succes skyldtes en satsning på minibærbare pc'er, som dog vendte, da tavlecomputere blev det nye hit blandt forbrugerne. Og spørgsmålet om, hvordan Acer skulle tackle den situation, udløste ifølge flere analytikere fyringen af Lanci.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere