Artikel top billede

Pirater presser Adobe til billig Photoshop i skyen

Piratkopiering får Adobe til at prissætte kommende sky-tjeneste lavt.

Adobes populære billedbehandlingsprogram Photoshop og andre i den såkaldte Creative Suite lægges snart op i skyen, så forbrugere kan betale i små bidder i stedet for de 17.000 kroner eksklusiv moms den fulde pakke koster, når den købes på traditionelt vis.

Det offentliggjorde Adobe sidste år, og nu er der kommet et prisskilt på den kommende cloudbaserede tjeneste.

Ifølge VentureBeat bliver prisen 50 dollars om måneden (cirka 280 kroner), hvis man betaler for et år af gangen. Ifølge ComONs kilder vil prisen i Danmark blive nogenlunde den samme. Med moms kunne en endelig pris være 350 kroner.

Cloudversionen indeholder udover de fleste CS-programmer også Lightroom samt de nye HTML- og animationsprogrammer Muse og Edge og 20 GB plads til opbevaring af filer i skyen.

En erhvervsløsning kommer til at koste lidt mere.

Stoppe pirateri

Det er tydeligt, at Adobe Creative Cloud, som cloud-pakken kommer til at hedde, er prissat så lavt som muligt for at lokke ubetalende kunder til truget.

Adobes software bliver piratkopieret i stor stil. Især på undervisningssteder. Det er dog en udbredt opfattelse, at Adobe alligevel har nydt godt af piratkopieringen blandt studerende, fordi de på den måde er blevet vænnet til at bruge programmerne og forventer at blive ved med at gøre det, når de kommer ud i erhvervslivet. En medvirkende årsag til, at programmer som Photoshop, DreamWeaver og InDesign er blevet industristandarder i flere brancher.

Creative Cloud kommer på gaden inden sommerferien.

Allerede sidste forår begyndte Adobe at udleje sine programmer på månedsbasis. Prisen var dog ikke til at falde ned af stolen over. Men den lader til at få et kraftigt nøk nedad med det kommende cloud-tilbud.
En måneds betaling for Photoshop alene blev sidste år prissat til 400-600 kroner per måned.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere