Artikel top billede

Tesla Model X: Elektrisk firehjulstrækker med mågevingedøre og 17-tommer skærm

OPDATERET - Syv-persons elbil klarer 0-100 på under seks sekunder.

Paypal-stifter og rum-entreprenør Elon Musk har lanceret et nyt skud på den ind til videre meget korte stamme af elbiler fra Musk-firmaet Tesla - Model X.

Som en nyskabelse i bilverden blev Tesla Model X lanceret på internettet. Der er tale om en syv-personers firehjulstrækker (som amerikanerne kalder en SUV - Sport Utility Vehicle), der ligner en forhøjet udgave af Model S, - Teslas elektriske personbil.

Firehjulstrækkeren skiller sig dog ud fra næsten alle andre biler med sin brede mågevingedøre, der giver adgang til de to bagerste stolerækker selvom bilen er parket tæt op af andre biler.

Tesla kalder dørene for falke-døre, fordi de folder en smule sammen cirka på midten - det vil sige linjen mellem sideruden og tagkanten -  samtidigt med, at de løftes op.

Model X går ifølge Teslas planer i produktion næste år, men allerede nu kan man bestille et eksemplar på nettet.

Prisen bliver i samme størrelsesorden som Model S, nemlig omkring 700.000 kroner inklusive danske afgifter.

Både Model S og Model X har batteriet placeret i bunden. Det har tidligere været fremme, at Model S vil kunne benytte de batteriskifte-stationer, som organisationen Better Place er i gang med at opføre mange steder i Danmark, men nærmere oplysninger om den sag er det ikke lykkedes ComON at skaffe.

Flere informationer om fortræffelighederne ved Model X kan til gengæld nemt skaffes, for eksempel her.

Opdatering 13/2: Better Place Danmark oplyser, at at der ikke er indgået nogen aftale med Tesla om brug af  batteriskiftestationerne.
"Jeg har også noteret mig at både Model S og den nylancerede Model X kan få udskiftet batteriet, men som jeg har forstået det foregår det i en manuel proces på et værksted og er ikke tiltænkt et netværk af batteriskiftestationer," skriver pressechef i Better Place, Mikkel Linnet i en mail til ComON.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere