Spar plads og fjern gamle Chrome-versioner

Når Chrome opgraderer til en ny version af den populære browser, bliver ældre versioner ved med at optage plads på harddisken. Se her hvordan du får den mistede plads tilbage.

Spar plads og fjern gamle Chrome-versioner

Googles Chrome-browser har overhalet Mozilla Firefox og er nu kun overgået af Microsofts Internet Explorer blandt danske internetbrugere.

Samtidig kom det for nylig frem, at det tyske bureau for internetsikkerhed, BSI, anbefaler Chrome frem for de øvrige browsere på markedet.

Vi kan altså godt slå fast, at Chrome er populær.

Det blev dog for nylig kendt, at Chrome ikke fjerner gamle programinstallationer, når man opgraderer til nye versioner af browseren.

Har du brugt Chrome et godt stykke tid, er der altså mulighed for at frigøre en hel del diskplads, hvis du benytter vores trick. Hver udgave af webbrowseren optager snildt mellem 40 og 50 megabyte.

Vi ved godt, at diskplads ikke nødvendigvis er et problem, men hvis du bruger en SSD-disk, hvor kapaciteten typisk er kneben, er der god grund til at frigøre mest mulig dataplads.

Fjerner gamle Chrome-versioner

For at slippe af de med de gamle versioner én gang for alle skal du installere Old Chrome Remover, der er helt gratis.

Old Chrome Remover er så enkelt, at det ikke leveres med et interface. Du skal bare dobbeltklikke på den hentede programfile og trykke på Y-tasten, når et sort kommandolinjevindue dukker op.

Og så skal du bare gemme det et praktisk sted, så du kan køre programmet med jævne mellemrum.

Hent Old Chrome Remover her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere