Artikel top billede

Dansk webshop må ikke bruge ordet "prisgaranti"

Webshop tvunget til at fjerne prisgaranti-skilt.

Det er en god service at love sine kunder "prisgaranti", men det må Netsalg El & VVS ikke længere.

Forbrugerombudsmanden har bedt webshoppen om at fjerne mærkatet "prisgaranti" fra shoppen.

Netbutikken gav godt nok sine kunder en form for prisgaranti, men ikke i den forstand som den danske markedsføringslov dikterer. Derfor risikerer vvs-forhandleren at vildlede sine kunder, mener ombudsmanden.

På Elvvs.dk gælder "prisgarantien" kun før købet. Det vil sige, at kunden før købet skal oplyse, at han har set varen billigere et andet sted. Så matchre butikken prisen giver yderligere 5 procent i rabat på alle varer i netbutikken.
Men det er i strid med ombudsmandens definition af en garanti, som også skal være mulig at indløse efter købet.

Det er således Forbrugerombudsmandens vurdering, at forbrugeren med rette i ordet "prisgaranti" lægger, at han eller hun kan komme tilbage til den erhvervsdrivende efter købet og få varen billigere, hvis forbrugeren efterfølgende har fundet varen billigere hos en anden erhvervsdrivende, oplyser forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Ingen bøde endnu

Ifølge Forbrugerombudsmanden er butikkens håndslag på at sælge til en lavere pris blot er en særlig måde at fremsætte et tilbud på. Det er ikke en garanti og så er markedsføringen vildledende.

Sagen har ikke udløst bøde. Men Netsalg El & VVS har efter Forbrugerombudsmandens henvendelse lovet at ændre ordet "prisgaranti" til "prismatch", selv om det i skrivende stund stadig fremgår af hjemmesiden, at firmaet lover: "prisgaranti og dag til dag levering".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.