Artikel top billede

C5-forhandlere har succes med andelsmodel

I forhandlersamarbejdet C5 Dynamics Partner har hver forhandler en stemme. Siden april i fjor er antallet af medlemmer vokset fra fire til ti.

På bare ti måneder har en stribe af markedets helt små C5-forhandlere tilsluttet sig forhandlersamarbejdet C5 Dynamics Partner, som gør det muligt for de små forhandlere at forsætte som selvstændige virksomheder.

Siden Microsoft for snart to år siden strammede kravene til C5-forhandlernes certificeringer, omsætning og tekniske kompetencer, har de mindre forhandlere været afskåret fra at sælge C5-licenser som fuldgyldige Microsoft-partnere. I stedet har forhandlerne haft mulighed for at få status som såkaldte referencepartnere, der kun kunne få fingre i de livsvigtige C5-licenser gennem en større forhandler, som har de nødvendige certificeringer.

Derfor startede de fire vestjyske forhandlere LCN It Systemer og Attend fra Esbjerg, Vestjysk It fra Nr.Nebel og Rajo i fjor selskabet C5 Dynamics Partner for på den måde, at kunne leve op til kravene. Siden er yderligere seks forhandlere kommet til, og ifølge direktør Ragnar Johanesen fra Rajo er man lige nu i forhandlinger med yderligere et par forhandlere.

»Jo større vi er, jo mere pondus har vi over for Microsoft, ligesom vi får mere opmærksomhed fra den side,« siger Ragnar Johanesen.

C5 Dynamics Partner er kun et blandt flere tilsvarende samarbejder som eksempelvis C5 Partnergruppen, der er tilknyttet den store C5-forhandler Elbek & Vejrup. På samme måde har flere større forhandlere indgået samarbejder med mindre C5-forhandlere.

Men Ragner Johanesen understreger, at deltagerne i C5 Dynamics Partner har en stemme hver, når der skal træffes beslutninger, ligesom der er fuld åbenhed om hvilke kunder, der betjenes af hvilek forhandlere.

»Hos os kan man se, hvilke licenser, der ligger hos hvem. Det er en garanti for, at vi respekterer hinandens kundeforhold,« siger Ragnar Johanesen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere