Artikel top billede

Pas på fup-stillinger på LinkedIn

Tvivlsomme stillinger og jobs, der minder om pyramidespil, lokker på Facebook og LinkedIn.

Hvis man er jobsøgende er Facebook og LinkedIn oplagte steder at lede. Men det har fupmagere også fundet ud af.

Flere danskere, der jagter jobs på de sociale netværk, har oplevet, at de bliver lokket til stillinger som i bedste fald er vildledende og i værste fald er ulovlige.

En kilde fortæller til Avisen.dk, at han blev opsøgt til at udfylde en stilling, der passede på de sælgerkvalifikationer, som han omtalt på LinkedIn. Men salgsjobbet for en vinduesproducent var blot et skalkeskjul. I virkeligheden drejede det sig blot om salg af af skønhedsprodukter.

Pyramidespil

I andre tilfælde er Facebook-besøgende via reklamer blevet lokket til jobs, der stærkt minder om pyramidespil, og hvor aflønningen afhænger af hvor stort et hieraki af nye forhandlere, man formår at bringe ind i systemet.

"Der er mange snydere derude. De misbruger folks desperation efter et nyt job. Det lyder så hyggeligt det hele, men det er bagmændene, der vinder, siger Kim Soelberg Jørgensen, der administrerer LinkedIn-gruppen 'Netværk hvor jobsøgende og arbejdsgivere mødes' med over 7.000 medlemmer - og som af og til må fjerne tvivlsomme jobs.

Foreningen Business Danmark, der er en slags fagforbund for sælgere, rådgiver tit medlemmer, der er tæt på at lade sig overtale til de lokkende jobs.

"Det sker næsten hver måned, at et af de medlemmer, jeg er i kontakt med, bliver kontaktet med den slags tilbud. Jobbet virker umiddelbart lovende, men begynder at virke underligt, når man kommer til aflønningsformen," siger jobkonsulent Irene Nielsen til Avisen.dk.

LÆS OGSÅ: Sådan bliverdu synlig på LinkedIn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere