Artikel top billede

Danmarks ACTA-minister tvivler ikke på IFPIs tal

Handelsminister Pia Olsen Dyhr forklarer sin påstand om, at 95 procent af alle downloads er ulovlige.

Som for at sætte trumf på sin påstand om, at der skam ER et stort behov for antipirat-traktaten ACTA, kundgjorde handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyh (SF) ved et samråd i folketingets europaudvalg, at næsten al musik, der downloades fra nettet, faktisk er ulovligt.

Den markante påstand fik Enhedslistens Stine Brix til at studse. Hun sendte derfor et skriftligt spørgsmål afsted til ministeren, hvor hun udbad sig en forklaring om det høje tal.

"Hvorfra stammer ministerens viden om, at 95 pct. af den musik, der bliver downloadet på nettet, bliver downloadet ulovligt, og mener ministeren, at kilden til dette tal er troværdig og uvildig, og at tallet er up-to-date?" løs det let giftige spøgsmål, hvis svar spørgeren - og de fleste andre iagttagere i piratdebatten formentlig allerede kendte udmærket godt i forvejen.

Svaret var naturligvis, at det er rettighedsindustriens interesseorganisation, IFPI, der har bragt det enorme pirat-skøn til torvs.

IFPI har en klar i økonomisk interesse i, at fremstille piratproblemet som så stort så muligt - og musikindustriens organisationen er tidligere blevet grebet i at male Fanden lidt for meget på væggen.

Men alligevel finder handelsministeren ikke anledning til at betvivle IFPI-tallene:

"Henvisningen - som jo netop ikke var specifikt angivet som et præcist tal - stammer fra Rettighedsalliancen, og har blandt andet fremgået af en artikel i Børsen d. 16. december 2011. Tallet er også at finde i rapporten "Digital Music Report 2009" fra IFPI (International Federation of the Phonographic Industry). Jeg har ikke grund til at betvivle oplysningerne fra Rettighedsalliancen og IFPI," skriver ministeren i sit svar til Stine Brix.

ComON har gransket den omtalte udgave af Dagbladet Børsen. Blandt en række artikler om piratkopiering finder man dette citat:

"I dag er op mod 95 pct. af det digitale marked ulovlige downloads, og det er ganske enkelt ikke muligt at finde folk til at investere i et så ulovligt marked," siger Maria Fredenslund, der er leder af Rettighedsalliancen."

Som tidligere omtalt på ComON er de 95 procent et globalt skøn fremsat af IFPI på baggrund af fire år gamle forhold.

Handels- og investeringsminsiteren erkender dog i sit svar til Stine Brix, at der nok er "vanskeligheder forbundet med at fastslå det præcise omfang af den ulovlige udnyttelse af musik på internettet, da det i sagens natur er tvivlsomt, om de, der bryder loven, frivilligt vil indrømme det, ligesom der tilsyneladende er mange, der ikke er tilstrækkeligt opmærksomme på, om det, de downloader, er lovligt."

Handelsministeren, der er en stor fortaler for den ACTA-traktat, hun har underskrevet på Danmarks vegne, slår videre fast, at der uanset tallets rette størrelse ikke er grund til at betvivle behovet for indgreb mod piratkopiering:

"Én ting, der imidlertid er sikkert, er, at krænkelse af ophavsrettigheder på internettet er et problem af ikke ubetydeligt omfang. ...Det afgørende for mig og for regeringen er derfor ikke det konkrete procenttal, men vigtigheden af at fokusere på det klare billede, som fremgår af udvalgsrapporten, nemlig at den ulovlige piratkopiering er et massivt samfundsmæssigt problem. Regeringen har derfor skarpt fokus på at begrænse den ulovlige piratkopiering, der har en omfattende skadelig effekt for kunstneren, forbrugeren, erhvervslivet og den økonomiske vækst," heddet det i svaret fra handels og investeringminster Pia Olesen Dyhr.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.