Artikel top billede

Billige NAV-licenser lægger pres på C5-forhandlere

Microsoft dumper priserne på Dynamics NAV for at skærpe konkurrencen overfor Visma og Economic. Det presser salget af C5, siger forhandler.

C5-forhandlere kan komme i klemme, fordi Microsoft har indledt en krig mod ERP-konkurrenter som Visma og Economic i SMB-markedet med Microsoft NAV i front. Offensiven kommer kun et halvt år før Microsoft lancerer en cloud-version af ERP-systemet Dynamics NAV, der er producentens globale produkt rettet mod SMB.

Produktchef i Microsoft, Tine Plambech Pedersen, fortæller til CRN, at der frem til 22. juni kører en salgskampagne, hvor kunderne kan købe en NAV-licens til kun fem brugere. Tilbuddet er et led i Microsoft reviderede salgsstrategi, hvor man nu går efter at sælge til mindre virksomheder.

»Hvor vi tidligere havde et midmarket-fokus, retter NAV sig nu mod kunder med 5-250 brugere. Det er ret bredt i det danske marked,« siger Tine Plambech Pedersen og oplyser, at prisen for en NAV-licens til fem brugere ligger på 15.000 kroner.

Slagtilbudet på NAV handler i første omgang om at lægge pres på konkurrerende ERP-løsninger i SMB-markedet som eksempelvis Visma, Mamut og Economic, lyder det fra flere forhandlere.

»Det er jo ikke nogen hemmelighed, at Microsoft gerne vil ned i markedet med NAV, og det her tilbud er vildt billigt i forhold til hvad Microsoft ellers tager for deres licenser. De forærer den jo næsten væk,« siger direktør Thomas Klavsen fra C5-huset Inventio.

Samme melding kommer fra en række C5-forhandleren Bornerups Datacenter, hvor direktør Christian Søe-Larsen betegner den aktuelle salgskampagne som »et afsindigt godt tilbud«.

Ikke alle er dog lige begejstrede. Hos Esbjerg-forhandleren Rajo siger direktør Ragnar Johanesen, at prisdumpningen skaber problemer i forhold til C5-kunder, som nu ser, at de kan købe NAV-licens omkring 25 procent billigere end en tilsvarende C5-licens.

»En fembrugerlicens til C5 koster knap 20.000 kroner i forhold til NAV-kampagnens 15.000 kroner. Så er det er svært at konkurrere,« siger Ragnar Johaneson.

Så Microsoft underbyder C5-forhandlerne?

»Det er sådan, jeg opfatter det. Når man når op på en fire-fem brugere, bliver C5 sat lidt ud på et sidespor,« siger Ragnar Johanesen fra Rajo, der også er med i forhandlersamarbejdet C5 Dynamics Partner. Af samme grund overvejer man derfor at forsøge at trække NAV-forhandlere ind i samarbejdet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere