Artikel top billede

Når vi køber en virksomhed, så sker det, at nogle produkter ikke kommer med over," siger Tinna Pichard, administrerende direktør for EET i Danmark.

To agenturer forsvandt fra EET-opkøb

Sidste år overtog EET distributøren GS Scandiavia, men to af GS's agenturer fik EET aldrig med.

Sidste år i november overtog EET aktiverne fra GS Scandinavia, der gik konkurs, men to af GS's agenturer fik EET aldrig med.

Det var dels højttalerproducenten Edifier, dels Hauppauge, der sælger løsninger til pc-tv. Faktisk ankommer de første Edifier-højttalere og dockingstationer til distributøren DCS i dag, hører vi fra Peter Hjordt, der er Nordic Product & Business Development Manager hos DCS.

Samme Peter Hjordt var tidligere beskæftiget hos GS Scandinavia som produktchef, men han valgte at fortsætte hos DCS, da hans tidligere arbejdsgiver gik ned med flaget.

"Det er rigtigt, at vi ikke fik Edifier med, men sådan er det ind imellem. Når vi køber en virksomhed, så sker det, at nogle produkter ikke kommer med over. Måske fordi folkene bag kender eller har præferencer for andre," siger Tinna Pichard, administrerende direktør, EET.

Fred være med det

Hun tilføjer, at de to agenturer ikke har den store betydning rent økonomisk for EET's forretning. Rent forretningsmæssigt er der også den forskel på DCS og EET, at DCS ifølge Pichard sælger direkte, hvilket EET ikke gør. Strategien med at sælge direkte til et antal store kunder blev i øvrigt stærkt kritiseret, da DCS offentliggjorde den sidste forår.

"Jeg ved selvfølgelig ikke, om Edifier kunne være blevet en større forretning, hvis vi havde kastet ressourcer efter den, men sådan blev det altså ikke og fred være med det," siger Tinna Pichard.

Danmarks tredjestørste

DCS blev ifølge egne oplysninger etableret i 1994 og er i dag Danmarks tredjestørste hardwaredistributør med hovedkvarter i Århus og salgskontorer i Silkeborg og København. Kontoret i København, som slog dørene op den 1. februar, har i øvrigt Peter Hjordt som daglig leder.

Århusdistributøren kom fint ud af regnskabsåret 2010/11 om end resultatet før skat på 17,5 millioner kroner var en tilbagegang set i forhold til 2009/10-regnskaber, hvor resultatet landede på 19,6 millioner kroner før skat.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.