Artikel top billede

Microsoft har skåret hårdt i antallet af guldpartnere

Efter at Microsoft i sit partnerprogram er begyndt at måle forhandlere på rå muskelkraft er antallet af guld-partnere halveret på halvandet år.

Skærpede krav til certificering og antallet af kunder har på halvandet år tyndet kraftigt ud i toppen af Microsofts mere end en halv million partnere. Det fortæller Microsofts globale chef for partner-marketing, Karl Noakes, i et interview med CRN.

"Siden vi for 18 måneder siden reviderede Microsoft Partner Network er antallet af guldpartnere reduceret med 50 procent på verdensplan," siger Karl Noakes, som understreger, at de nye krav i vid udstrækning er indført efter ønske fra forhandlerne.

Han siger, at forhandlerne har taget godt imod ændringerne. De har blandt andet betydet, at den eftertragtede status som guldpartner nu er kædet direkte sammen med de teknologiske og forretningsmæssige muskler, som forhandlerne ligger inde med. Konkret er kravene til certificeringer og kundereferencer hævet, så en guldpartner i dag skal have fire ansatte med guldcertificeringer mod før kun to. Tilsvarende er kravet til antallet af kundereferencer hævet fra to til fem.

"Partnerne havde et ønske om at skille sig ud fra mængden i markedet. Derfor fokuserer vi nu på, hvad og hvor meget partnerne kan, fremfor at se på det som et organisatorisk spørgsmål," siger Karl Noakes.

Frygt ikke skyen

Samtidig med ændringerne i partnerprogrammet satser Microsoft hårdt på sin cloud-strategi, hvilket har skabt bekymring blandt en del forhandlere, som frygter, at den abonnementsbaserede forretningsmodel i skyen vil undergrave deres forretning.

"Abonnementsmodellen i skyen er godt nyt for forhandlerne, fordi det sikrer en løbende omsætning fremfor det traditionelle projektorienterede salg med up front-betaling for enkeltopgaver. Så cloud gør dagligdagen mere forudsigelig for partnerne," mener Karl Noakes.

For at komme forhandlerne i møde gør Microsoft ifølge Karl Noakes et stort nummer ud af at forklare, hvordan forhandlerne kan fremtidssikre deres forretning. Det sker blandt andet gennem programmet Cloud Essentials og en række workshops med titlen Business Model Transformation, som Microsoft stiller gratis til rådighed. Alene i Danmark har 500 forhandlere ifølge Noakes tilsluttet sig Cloud Essentials-programmet.

"Vi ser, at kunderne presser på for at få adgang til cloud-ydelser, og vores budskab er, at der er noget i cloud for alle. Det er ikke så meget et spørgsmål om størrelse, og hvor sofistikeret man er som forhandler, men om en mentalitet," slutter han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere