Artikel top billede

Actebis solgte for 46 milliarder i 2011

Koncernledelsen er godt tilfreds med det første fælles regnskab for Also Actebis, fortæller nordisk direktør Torben Qvist.

Med en europæisk omsætning på godt 46 milliarder i 2011 har distributøren Also Actebis cementeret sin position, som en af de største europæiske it-distributionsspillere.

I regnskabet for 2011, der er det første efter fusionen mellem Also og Actebis, mønstrer distributionskoncernen et overskud før skat på 296 millioner kroner.

Ifølge Nordisk direktør Torben Qvist, der også sidder med i Also Actebis' koncernledelse, er det ikke et resultat, man er ked af.

"I forhold til markedsudviklingen har vi gjort det bedre end resten af markedet. Vi har vundet markedsandele. Resultatet ligger i omegnen, af hvad vi har forudsagt. Ud fra det er vi egentlig meget tilfredse," siger Torben Qvist.

Den skandinaviske forretning, som Torben Qvist har ansvaret for, er i regnskabet lagt sammen med Finland og Baltikum. Derfor er det ikke muligt at sige noget direkte om den danske udvikling ud fra koncernregnskabet.

Men i Norden og Baltikum har Actebis hentet en omsætning på knap 12 milliarder kroner i 2011. Overskuddet fra regionen ender på 61 millioner kroner før skat.

I regnskabet nævnes Norge sammen med Tyskland specifikt, som et marked, hvor fusionen mellem Also og Actebis har belastet regnskabet.

"Det skyldes, at vi i disse lande har haft dublerende organisationer. Derfor har vi skulle lægge selskaber sammen. Det har betydet at vi har lukket et SAP-system ned og etableret et nyt og flyttet rundt på vores lager. Her har vi altså foretaget os rigtig meget," siger Torben Qvist.

Han vil derudover ikke gå yderligere i detaljer med Also Actebis i Norden, før de enkelte landeregnskaber bliver tilgængelige.

"Det giver ikke nogen mening, når de tal, der er offentlige  nu også indeholder Finland og Baltikum," siger han.

Som noget nyt i regnskabet offentliggør Also Actebis også, at den samlede koncern-direktør-gruppe i Also Actebis har modtaget bonus for 51 millioner kroner i 2011. Men udover koncernchefen Klaus Hellmich, fortælles det ikke, hvad de enkelte direktører tjener eller har fået i bonus. For Klaus Hellmichs vedkommende kan man ud fra regnskabet regne sig frem til at han har modtaget en samlet lønpakke i omegnen af 12 millioner kroner i 2011.

For Torben Qvists vedkommende står der i regnskabet at hans bonus alene beregnes udfra resultat før skat, og at bonusandelen af lønnen i 2011 i gennemsnit har udgjort 40 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere