Artikel top billede

Actebis solgte for 46 milliarder i 2011

Koncernledelsen er godt tilfreds med det første fælles regnskab for Also Actebis, fortæller nordisk direktør Torben Qvist.

Med en europæisk omsætning på godt 46 milliarder i 2011 har distributøren Also Actebis cementeret sin position, som en af de største europæiske it-distributionsspillere.

I regnskabet for 2011, der er det første efter fusionen mellem Also og Actebis, mønstrer distributionskoncernen et overskud før skat på 296 millioner kroner.

Ifølge Nordisk direktør Torben Qvist, der også sidder med i Also Actebis' koncernledelse, er det ikke et resultat, man er ked af.

"I forhold til markedsudviklingen har vi gjort det bedre end resten af markedet. Vi har vundet markedsandele. Resultatet ligger i omegnen, af hvad vi har forudsagt. Ud fra det er vi egentlig meget tilfredse," siger Torben Qvist.

Den skandinaviske forretning, som Torben Qvist har ansvaret for, er i regnskabet lagt sammen med Finland og Baltikum. Derfor er det ikke muligt at sige noget direkte om den danske udvikling ud fra koncernregnskabet.

Men i Norden og Baltikum har Actebis hentet en omsætning på knap 12 milliarder kroner i 2011. Overskuddet fra regionen ender på 61 millioner kroner før skat.

I regnskabet nævnes Norge sammen med Tyskland specifikt, som et marked, hvor fusionen mellem Also og Actebis har belastet regnskabet.

"Det skyldes, at vi i disse lande har haft dublerende organisationer. Derfor har vi skulle lægge selskaber sammen. Det har betydet at vi har lukket et SAP-system ned og etableret et nyt og flyttet rundt på vores lager. Her har vi altså foretaget os rigtig meget," siger Torben Qvist.

Han vil derudover ikke gå yderligere i detaljer med Also Actebis i Norden, før de enkelte landeregnskaber bliver tilgængelige.

"Det giver ikke nogen mening, når de tal, der er offentlige  nu også indeholder Finland og Baltikum," siger han.

Som noget nyt i regnskabet offentliggør Also Actebis også, at den samlede koncern-direktør-gruppe i Also Actebis har modtaget bonus for 51 millioner kroner i 2011. Men udover koncernchefen Klaus Hellmich, fortælles det ikke, hvad de enkelte direktører tjener eller har fået i bonus. For Klaus Hellmichs vedkommende kan man ud fra regnskabet regne sig frem til at han har modtaget en samlet lønpakke i omegnen af 12 millioner kroner i 2011.

For Torben Qvists vedkommende står der i regnskabet at hans bonus alene beregnes udfra resultat før skat, og at bonusandelen af lønnen i 2011 i gennemsnit har udgjort 40 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.