Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Tele2 fyrer fem for millionsvindel med iPhones

Fem ansatte har fået sparket i kølvandet på en bedragerisag, der er afsløret i Tele2 og selskabets kundetjeneste Transcom.

"Alle har gjort det, selv afdelingschefer". Sådan lyder overskriften i en artikel i det svenske Aftonbladet om den bedragerisag, der er ved at blive rullet op omkring teleselskabet Tele2.

Sagen, der allerede har kostet fem svenske Tele2-medarbejdere jobbet, handler om snyd og svindel i såvel Tele2 som i Tele2's kundetjeneste Transcom.

Ifølge flere svenske medier har flere end 70 personer været blandet ind i svindelen, som er foregået gennem fire år, hvor man systematisk har snydt sig til mobiltelefoner til en værdi af mere end otte millioner kroner.

"Omfanget er enormt, alle gjorde det," siger en af de skyldige til Aftonbladet.

Mellem ni og 10 millioner

I alt omfatter svindelnummeret ifølge Aftonbladet mindst 600 abonnementer til en værdi af i alt mellem ni og ti millioner kroner. I øjeblikket gennemgår Tele2 alle lister over slettede abonnementer og sender slutfakturaer ud for telefoner og tabletter.

Ifølge flere svenske medier har ledelsen i Tele2 nu en liste med flere end 70 medarbejdere, som bliver indkaldt til samtale for at forklare sig overfor ledelsen.

"De indkalder folk til forhør, som om det var politiet, og siger: 'Nu har vi været inde i din computer, og vi ved, hvad du har gjort'. De fleste indrømmer og får lov at gå hjem," siger en anonym kilde til avisen.

Den fikser de hos Transcom

Det skulle have været almindeligt kendt i Borås, at hvis man ville have en billig iPhone eller iPad, så kunne de fikse det hos Transcom, som er et af Sveriges større Callcentre med 2.500 ansatte.

"Nu, hvor det er blevet tid at betale, hviler den her sag som en mørk sky over hele Borås," lyder det fra en af de involverede.

Enkelte har åbenbart fået slutfakturaer på mere end 100.000 kroner i sagen, som nu ifølge Tele2's informationschef Pernilla Oldmark, overlades til politiet til yderligere efterforskning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere