Artikel top billede

Tele2 fyrer fem for millionsvindel med iPhones

Fem ansatte har fået sparket i kølvandet på en bedragerisag, der er afsløret i Tele2 og selskabets kundetjeneste Transcom.

"Alle har gjort det, selv afdelingschefer". Sådan lyder overskriften i en artikel i det svenske Aftonbladet om den bedragerisag, der er ved at blive rullet op omkring teleselskabet Tele2.

Sagen, der allerede har kostet fem svenske Tele2-medarbejdere jobbet, handler om snyd og svindel i såvel Tele2 som i Tele2's kundetjeneste Transcom.

Ifølge flere svenske medier har flere end 70 personer været blandet ind i svindelen, som er foregået gennem fire år, hvor man systematisk har snydt sig til mobiltelefoner til en værdi af mere end otte millioner kroner.

"Omfanget er enormt, alle gjorde det," siger en af de skyldige til Aftonbladet.

Mellem ni og 10 millioner

I alt omfatter svindelnummeret ifølge Aftonbladet mindst 600 abonnementer til en værdi af i alt mellem ni og ti millioner kroner. I øjeblikket gennemgår Tele2 alle lister over slettede abonnementer og sender slutfakturaer ud for telefoner og tabletter.

Ifølge flere svenske medier har ledelsen i Tele2 nu en liste med flere end 70 medarbejdere, som bliver indkaldt til samtale for at forklare sig overfor ledelsen.

"De indkalder folk til forhør, som om det var politiet, og siger: 'Nu har vi været inde i din computer, og vi ved, hvad du har gjort'. De fleste indrømmer og får lov at gå hjem," siger en anonym kilde til avisen.

Den fikser de hos Transcom

Det skulle have været almindeligt kendt i Borås, at hvis man ville have en billig iPhone eller iPad, så kunne de fikse det hos Transcom, som er et af Sveriges større Callcentre med 2.500 ansatte.

"Nu, hvor det er blevet tid at betale, hviler den her sag som en mørk sky over hele Borås," lyder det fra en af de involverede.

Enkelte har åbenbart fået slutfakturaer på mere end 100.000 kroner i sagen, som nu ifølge Tele2's informationschef Pernilla Oldmark, overlades til politiet til yderligere efterforskning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.