Artikel top billede

Amerikanerne dropper kabel-tv - Langsom tendens i Danmark

Amerikanerne dropper kabel-tv. Danskerne lidt langsommere med at klippe kabler.

2,3 millioner amerikanere har slukket for kabel-tv siden 2010 og modtager nu tv-underholdning på andre måder.

Ifølge Businessinsider.com har kabel-tv begyndt sin svanesang - som fastnettelefonen gjorde i sidste årti.

Amerikanerne har mange muligheder for at se tv og video på forskellige platforme, for eksempel iPad, og tilkøbe det specifikke indhold de ønsker. Et opgør med pakke-tankegangen bag kabel-pakker, som danskere blandt andet er henvist endnu, hvis de vel at mærke ikke har bevæget sig ud i geo-hacking af tjenesterne.

På trods af at kabel-tv-leverandørerne i USA må sige farvel til kunder, så er branchen stadig sund og interessant for annoncører. Der er cirka 40 millioner modtagere af kabel-tv i USA.

Ifølge tallene fra ISI Group var 2010 skæringsåret, hvor kabel-tv faldt til en markedsandel på under 50 procent i USA.

Ikke i Danmark

Men overgangen til alternativer til kabel-tv er ikke så markant i Danmark.

Forbrugerelektronik.dk (Branchen ForbrugerElektronik) har for nylig regnet sig frem til, at danskernes forhold til kabel-tv er meget trofast, og at udviklingen har været "bølgende" op og ned i mange år. Faktisk er der ikke synlige udsving at spore i hverken brugen af kabel-tv og fællesantenner i løbet af årene. Kun parabolmodtagelse har haft en synlig tilbagegang.

Kabel-tv er stadig den klart mest udbredte måde at få tv-signaler i en dansk husstand, men i 2011 kan man dog ane en tilbagegang, som måske fortsætter i år.

Fiber og IPtv begynder så småt at vise sig i statistikkerne i 2011.

Branchen ForbrugerElektronik (BFE) peger dog på, at der sikkert også er mange danskere, som nu ser tv via computeren i stedet for via deres kabel-pakke, men at man i Danmark oplever, at forbrugerne ser det som et supplement til modtagelsen via kabel-tv.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.