Artikel top billede

Tech Data slanker i Europa trods rekordomsætning

Den amerikanske distributionsgigant har slanket sin europæiske organisation selvom selskabets netop fremlagte regnskab viser et varesalg for knap 90 milliarder i Europa.

Godt 1,9 milliarder kroner i overskud før skat og renter på baggrund af en omsætning på 152 milliarder. Det er Tech Datas kolde tal for det netop offentliggjorte 2011/12-regnskab.

59 procent af salgsindtægterne hos Tech Data i regnskabsåret, der gik fra 1. februar 2011 til 31. januar 2012, ligger i Europa. Her har Tech Data solgt varer for knap 90 milliarder kroner, fremgår det af regnskabet.

Trods den store omsætningsandel, som Europa udgør i Tech Datas regnskab, er den europæiske forretnings bidrag til overskuddet ikke tilsvarende stort. 940 millioner kroner har Tech Data i Europa bidraget med på bundlinien, mens den amerikanske forretning har givet et overskud på en rund milliard kroner.

Derfor har Tech Data gennemført en omstrukturering i den europæiske forretning, som tilpasser sig markedsforholdene, som det så poetisk formuleres i en regnskabsmeddelelse fra Tech Data.

"Vi er er glade for at have solide resultater i begge regioner, trods et it-marked, der generelt betragtet kører langsommere, og udfordrende makroøkonomiske miljøer i visse europæiske lande," udtaler Tech Datas koncernchef Robert M. Dutkowsky, som forklaring på blandt andet opstramningen af den europæiske organisation, som blandt andet har resulteret i at svenske Jonas Elmgren er blevet chef for Tech Data i Nordeuropa.

For det kommende regnskabsår forventer Tech Data en flad udvikling og en omsætning, der ligger på linie med det netop afleverede regnskab.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.