Artikel top billede

Google sagsøgt for at bruge thumbnails

Et svensk billedbureau mener, at Googles små billeder er en krænkelse af ophavsretten.

Google News bliver ved med at give Google problemer.

Senest har billedbureauet Scanpix, der også eksisterer i Danmark, stævnet Google for fem millioner svenske kroner for at bruge fotografers billeder uden tilladelser. Helt konkret drejer sagen sig om de små billeder, der vises i Google News. Altså thumbnails.

Bureauet mener, at Google siden 2008 har nydt godt af fotografernes billeder - uden at betale. Det skriver Dagens Nyheter.

Billedbureauet har været i kontakt med Google om problemstillingen siden 2008. Men da det gik op for svenskerne, at Google ikke havde til sinde at betale for brugen af billeder, begyndte de at tælle de gange, hvor svenske billeder blev brugt. Beløbet på fem millioner kroner er derfor udregnet efter listeprisen på billeder.

"Se det som en forretningsmulighed"

I en kommentar til kontroversen siger Google, at man respekterer ophavsretten og alles ret til at bestemme over sine egne værker. Derfor kan man altid henvende sig til Google og få ting fjernet.

Men grundlæggende håber Google, at aviserne ser Google News som en fordel.

"Vi ser selv Google News som en styrke for udgivere og rettighedshavere, og vi får klart flere ønsker om at blive inkluderet i Google News end ønsker om at blive fjernet. Vi sender hver måned en milliard kliks fra Google News - og tre milliarder kliks fra websøgninger - videre til publicister. Det svarer til cirka 100000 forretningsmuligheder i minuttet," skriver Google i en udtalelse.

I Belgien har Google længe haft retssager omkring Google News, som de lokale aviser ikke bryder sig om. Det samme i Frankrig.

Google har også haft forhandlinger om at starte Google News i Danmark, men de danske dagblade ser også flere ulemper end fordele ved at lade Google kategorisere og præsentere de danske medier i Google News.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.