Artikel top billede

Leasing-fup truer Kattens Værn

En leasing-aftale med kopiforhandler for tre kopimaskiner dræner kassen i Kattens Værn for op mod seks millioner kroner.

En syv år gammel leasingaftale truer med at dræne kassebeholdningen i foreningen Kattens Værn. Tilbage i 2005 indgik foreningens en aftale med selskabet Four Focus om leasing af i alt tre Toshiba-kopimaskiner.

Bag Four Focus stod Tommy Hansen, som også er kendt under navnet Tommy Dender. Han har flere gange været sat i forbindelse med tvivlsomme leasingarrangementer, hvor især mindre kunder er kommet i alvorlig økonomisk klemme.

Tommy Dender/Tommy Hansen er i øvrigt kendt i det professionelle poker-miljø, hvor han også er kendt under sit kælenavn "Kopikongen".

Ifølge direktør i Kattens Værn, Michael Christiansen, vil leasingaftalen koste foreningen omkring seks millioner kroner eller omkring 20 gange nyprisen for de tre maskiner, som ifølge Michael Christiansen udgør højst 350.000 kroner.  

Foreningen betaler stadig 650.000 kroner om året på den sidste leasing-kontrakt. Og det eneste foreningen har fået ud af de mange millioner er tre kopimaskiner, hvoraf de to ifølge direktøren stort set står ubrugte hen.

"Udover kopi-maskinerne er der lagt printløsning til 30 brugere oveni. Men vi har aldrig været flere end fem medarbejdere i vores sekretariat. Tager man alle forpligtelser med løber det op i syv millioner kroner, men jeg vil tro, at vi kommer til at ligge på en samlet betaling på omkring de seks millioner," fortæller Michael Christiansen til CRN.

Han forklarer samtidig, at aftalen oprindeligt er indgået af foreningen tidligere direktør, som ikke har efterladt kopier af kontrakterne. Hvordan det har kunnet lade sig gøre, har han ikke nogen forklaring på.

"Ingen mennesker vil være så ubegavede, at de ville tillade en leasingaftale af den type i en forening som vores," lyder den syrlige kommentar fra Michael Christiansen.

Den dyre leasingaftale truer nu med helt at tømme kassen i Kattens Værn, som står foran at måtte dreje nøglen om medmindre medlemmerne støtter økonomisk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere