Artikel top billede

Netbank-tyve sniger sig ind via din mobils SIM-kort

Sikkerhedsfirma advarer om, at it-kriminelle har fundet en yderst snedig vej til at stjæle penge fra netbankkonti.

Læs også:

Afsløring: Så let kan andre gætte din PIN-kode

Sådan bruger danskerne bankens mobilløsning

Det amerikanske sikkerhedsfirma Trusteer har opdaget en ny metode til netbank-indbrud, hvor de kriminelle anvender data fra mobiltelefoner, som høstes ved hjælp af malware.

It-mediet V3 skriver, at Trusteer har opdaget en række alvorlige angreb, hvor de kriminelle dels forsøger at stjæle informationer ved hjælp af malware, dels forsøger at lokke brugerne til at udlevere deres såkaldte IMEI-nummer, der bruges til at identificere mobiltelefoner.

De kriminelles strategi er herefter at rapportere telefonerne stjålet, hvorefter operatøren narres til at udlevere et nyt SIM-kort, som de tror, de sender til ofret.

Med SIM-kortet i hånden kan de kriminelle få adgang til "netbank-funktioner og blokere sikkerheds-foranstaltninger som SMS'er og krav om autorisering ved transaktioner," skriver V3.

Tager dem med flest penge

Oren Kedem fra Trusteer fortæller til it-mediet, at de kriminelle prioriterer deres videre handlinger ud fra de respektive ofres formuer.

"De gennemgår ikke hele processen for hver enkelt konto, de stjæler," siger han til V3.

Det fremgår ikke af interviewet med Trusteer, hvor mange netbank-kunder der er blevet franarret penge på denne måde, ligesom der også kan være forskel fra bank til bank, om denne metode overhovedet kan anvendes.

Herhjemme har netbank-brugerne i de seneste år for alvor taget bankernes mobil-løsninger til sig.

For nylig kunne tre største banker, Danske Bank, Nordea og Jyske Bank, samstemmende fortælle til Computerworld, at omkring hver femte af deres net-transaktioner nu foregår på en smartphone.

Kriminelle har udset sig telefonerne

Mobiltelefoner og smartphones optager i stigende grad de it-kriminelle.

Det sker både på grund af den voksende udbredelse, fordi telefonerne ofte ikke har noget antivirus-program, og fordi telefonerne i stigende grad anvendes til sådan noget som netbanker og mobil-betalinger. 

I Januar vurderede ABI Research, at antallet af smartphones, der er beskyttede af avanceret sikkerhedsoftware, vil femdobles i løbet af de næste fem år. 

Mens det primært er et udtryk for it-afdelingernes fokus på sikkerhed på medarbejdernes smartphones, så findes ffindes der oå for private en række relativt simple metoder til at øge sikkerheden på.

Selvom et oplagt råd naturligvis er at anvende en PIN-kode på telefonen, har selv den sikkerhedsforanstaltning for nylig vist sig at indeholde betydelige huller.  

Læs også:

Afsløring: Så let kan andre gætte din PIN-kode

Sådan bruger danskerne bankens mobilløsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere