Ingram Micros danske satsning har været i gang længe

Den amerikanske distributør fortæller tilsyneladende ikke hele historien om sit salg til den danske it-kanal. Flere forhandlere fortæller, at de gennem længere tid købt varer fra Ingram Micros tyske afdeling.

Den officielle forklaring fra distributøren Ingram Micro er meget klar.

Siden nytår har man haft et dansktalende salgsteam med base i München, som målrettet har solgt varer til danske it-forhandlere. Men det er i bedste fald kun en del af sandheden.

Ifølge en række forhandlere som CRN har talt med var Ingram Micro allerede for et år siden godt i gang med at registrere danske kunder.

Direktør i forhandlerkæden CBC, Peder Hvejsel, bekræfter over for CRN, at CBC allerede midt i 2011 indgik aftale med Ingram Micro, og at Ingram Micro forudgående havde kontaktet de enkelte forhandlere i kæden.

Peder Hvejsel fortæller, at samhandelen med Ingram Micro fortrinsvis  drejer sig om "ikke-sprogafhængige" produkter - typisk komponenter og tilbehør.

"De senere år er konkurrencen på distributionsmarkedet blevet mindre i og med, at der kun er to store spillere tilbage (Also Actebis og Tech Data, red.). Så det er fint, at udenlandske  distributører blandt sig på markedet. Ingram Micro gør i princippet bare som hvilken som helst anden distributør. Den eneste forskel er, at de er placeret i Tyskland. Men det er klart, at deres salgsapparat aldrig kan blive det same, som hvis de var til stede her i landet," siger Peder Hvajsel.

Han understreger dog at indkøbene fra Ingram Micro i Tyskland indtil videre er begrænsede.

Den vestjyske pc-bygger AV Distribution er blandt de forhandlere, som handler med Ingram Micro

"Vi har handlet med dem siden de lukkede ned i Danmark i 2009. De har gode priser på nogle varer, og på andre er de ikke," lyder det fra medindehaver Jens Christian Nørtoft.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.