Ingram Micros danske satsning har været i gang længe

Den amerikanske distributør fortæller tilsyneladende ikke hele historien om sit salg til den danske it-kanal. Flere forhandlere fortæller, at de gennem længere tid købt varer fra Ingram Micros tyske afdeling.

Den officielle forklaring fra distributøren Ingram Micro er meget klar.

Siden nytår har man haft et dansktalende salgsteam med base i München, som målrettet har solgt varer til danske it-forhandlere. Men det er i bedste fald kun en del af sandheden.

Ifølge en række forhandlere som CRN har talt med var Ingram Micro allerede for et år siden godt i gang med at registrere danske kunder.

Direktør i forhandlerkæden CBC, Peder Hvejsel, bekræfter over for CRN, at CBC allerede midt i 2011 indgik aftale med Ingram Micro, og at Ingram Micro forudgående havde kontaktet de enkelte forhandlere i kæden.

Peder Hvejsel fortæller, at samhandelen med Ingram Micro fortrinsvis  drejer sig om "ikke-sprogafhængige" produkter - typisk komponenter og tilbehør.

"De senere år er konkurrencen på distributionsmarkedet blevet mindre i og med, at der kun er to store spillere tilbage (Also Actebis og Tech Data, red.). Så det er fint, at udenlandske  distributører blandt sig på markedet. Ingram Micro gør i princippet bare som hvilken som helst anden distributør. Den eneste forskel er, at de er placeret i Tyskland. Men det er klart, at deres salgsapparat aldrig kan blive det same, som hvis de var til stede her i landet," siger Peder Hvajsel.

Han understreger dog at indkøbene fra Ingram Micro i Tyskland indtil videre er begrænsede.

Den vestjyske pc-bygger AV Distribution er blandt de forhandlere, som handler med Ingram Micro

"Vi har handlet med dem siden de lukkede ned i Danmark i 2009. De har gode priser på nogle varer, og på andre er de ikke," lyder det fra medindehaver Jens Christian Nørtoft.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.