Artikel top billede

Ekstrem onlinedating: Når it finder kærligheden

Turde du gå på date med denne kvinde?

Amy Webb var i begyndelsen af 30'erne. De fleste af hendes venner var blevet gift. Og næsten 50 procent af dem skilt igen. Men Amors pile ramte aldrig hende.

Derfor kastede hun sig ud i onlinedating. Men hun lod ikke tilfældighederne råde. Hun brugte onlinedating på en måde, der ville gøre matematikere og søgemaskine-optimeringsfolk stolte - men som sikkert ville skræmme den typiske kurtisør langt væk.

Piercet penis til forret

Vi vender tilbage til hendes maniske metoder senere.

I første omgang brugte hun nemlig de amerikanske pendanter til Dating.dk på helt normal facon og gik på date med de emner, der bød sig til, og som lød interesante

Men uanset hvor tiltalende, emnerne præsenterede sig i profilteksten, så havnede hun altid på date med folk, der var 20 procent lavere eller 20 procent tykkere end den lovede varebetegnelse. Eller som tændte joints på første date eller stolt fortalte om deres intimpiercing inden forretten var serveret.

"Jeg var klar til at give op, men min familie sagde hele tiden: Du er bare for kræsen. Kærlighed kommer, når man mindst forventer den," forklarer Amy Webb.

"Men det er jo egentlig noget vrøvl. Altså at man bare skal blive ved med gå på date, indtil magien pludselig opstår. Hvis du spørger en iværksætter, så vil han sige, at det er historiens dårligste forretningsplan," fortalte Amy Web på sit oplæg ved den aktuelle teknologi-messe SXSW i Austin, hvor ComON var til stede.

Fru Frankenstein

Så der var brug for en plan.

Den kom til verden en nat i et køkken fyldt kæderygning, rødvin og whiteboards fyldt med kladder og regnestykker.

Her begyndte hun at lave et system, der skulle tydeliggøre usete fakta i hendes forfejlede dates.

Et slags pointsystem med en håndfuld kategorier. Hun noterede hver gang for eksempel, hvor mange gange fyren gav high fives, tjekkede sin mobil eller kom med upassende seksuelle kommentarer på første date. Faktisk var hun så ihærdig med registreringen, at hun insisterede på at mødes på barer med wifi, så hun med det samme kunne nedskrive registreringerne og maile dem til sig selv.

En af hendes opdagelser var, at fyre, der giver mange high fives, har en tendens til at have et dårligt sprog, og sprog er et felt, som hun sætter højt hos mænd.

Men der var stadig ikke nogen kæreste.

"Min familie blev ved med at sige, at jeg var for kritisk. Men min dataindsamling fik mig omvendt til at indse, at jeg jo slet ikke havde været kritisk nok," forklarer Amy Webb.

Derfor lavede hun sit helt eget pointsystem med næste 100 forskellige kriterier. Hvoraf hendes øverste 10 prioriteter som jødisk afstamning, lovende kariere og korrekt sprog gav flest point.

Når hun analyserede en persons profiltekst ville pointsystemet placere ham i en af tre kasser. Han kunne enten forvente en mail, et telefonopkald eller en date.

Nu havde hun fået et matematisk redskab til at filtrere de "dårlige" match fra. Nu var tiden kommet til at lure konkurrenterne af.

Derfor lavede hun 10 falske mandlige profiler med de styrker og evner, som hun selv ledte efter i en mand. På den måde kunne hun se, hvilke kvinder der henvendte sig og hvilke typer hun var i konkurrence med.

I det forløb lærte hun, at hun skulle droppe sarkasme i sine beskrivelser, og at man ikke skal være specifik i forhold til arbejde. Hun havde selv for vane at kopiere sit arbejds-cv ind på datingsiderne.

Hun har skabt mig

Databehandlingen gav efter et stykke tid pote, og Amy Webb er i dag gift og har en datter med Brian.

Hun erkender, at hele projektet nok gik over gevind, og at hendes familie havde ret i, at hun nærmest opførte sig som en vanvittig videnskabsmand, men hendes mand tog det stille og roligt.

"Da hun første gang fortalte mig om det, tænkte jeg faktisk, at det var ret smart. Jeg havde jo selv haft en masse forfejlede dates. Men når jeg i dag sætter mig ned og læser skemaerne i gennem, så er det da lidt skræmmende at konstatere, at jeg passer så godt i mange af dem," fortæller husbonden.

"Det kan næsten føles som om, at hun har skabt mig".

Amy Webb udgiver hele sit ekstreme dating-eventyr som bog. Den udkommer valentinsdag næste år. Se mere på hendes Twitter-konto.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.